Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Över 200 000 sätts i karantän i Spanien

Tuffa reglerna för turister i Spanien: ”Jättehårt”
En polis kontrollerar trafiken in till Segrià.
Foto: RAMON GABRIEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ett fältsjukhus har satts upp i staden Lleida.
Foto: RAMON GABRIEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ett område i Katalonien har satts i karantän efter skarp ökning av coronaviruset de senaste dagarna.

– Vi tar ett steg tillbaka för att skydda oss själva och kontrollera utbrottet, säger regionpresidenten Quim Torra, enligt BBC.

Myndigheterna i Katalonien beslutade på lördagen att återinföra hårda karantänsregler för området Segrià med 210 000 invånare, väster om Barcelona.

Mer än 400 fall av coronaviruset har rapporterats från området, och omkring 155 från den största staden Lleida, de senaste dagarna, enligt BBC. 

Nu har det införts poliskontroller vid vägarna in till Segrià och med få undantag släpps inga personer varken in eller ut. Boendet i området uppmanas också hålla sig inomhus och minimera sina sociala kontakter.

Katalonien hårt drabbat

Det här är de största åtgärderna i Spanien sedan landet började öppna upp igen den 21 juni.

– Det kan anses som för drastiska åtgärder, men det finns en vilja här att hitta balans mellan att åter öppna upp ekonomin och samtidigt bevara säkerheten, säger den lokala journalisten Sara Canals, till BBC.

Katalonien är ett av de områden i Spanien som drabbats hårdast av coronaviruset. På fredagen hade regionen, med 7,5 miljoner invånare, rapporterat 72 860 fall och 12 586 dödsfall, enligt The Guardian.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.