Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Över 100 tros ha dött i gruvkollaps efter tyfonen Mangkhut

Foto: AARON FAVILA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VINCENT YU / AP TT NYHETSBYRÅN

Dödstalen stiger i spåren av tyfonen Mangkhut som dragit fram över Filippinerna. 

Minst 100 arbetare tros ha dött efter att en gruva rasat igen, rapporterar nationella medier. 

Förödelsen är stor i Filippinerna där tyfonen Mangkhut passerat – minst 250 000 människor har drabbats, rapporterar bland andra CNN. 

Vägar är raserade och mängder av hushåll är utan elektricitet. Enligt myndigheterna är de stora motorvägarna i landet öppna men telekommunikationerna ligger nere.

Nationella medier rapporterar om en gruva som rasat igen och troligen begravt minst 100 gruvarbetare. På söndagskvällen hade 43 av dem hittats döda, och räddningsinsatsen fortgår, enligt filippinska presidentens talesperson Harry Roque.

Enligt AP uppgår dödstalet till 65 personer, där 43 personer fortfarande saknas. Många människor tros ligga begravda i rasmassorna. 

”Kungen av stormar”

 ”Världens starkaste storm” rapporteras ha nått det kinesiska fastlandet. Där har över två miljoner människor evakuerats inför supertyfonen och 50 000 fiskebåtar beordrats i hamn för att rädda sig undan Mangkhut, enligt statlig media. I kinesiska medier kallas den ”Kungen av stormar”. 

Mangkhut är redan den kraftigaste stormen det här året. Vindarna har kommit upp i hastigheter av 165 kilometer i timmen med kastvindar på 205 kilometer i timmen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.