Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Över 100 dödades i protester i Egypten

Foto: Khalil Hamra/AP

Mängder av människor har dödats i våldsamma sammandrabbningar runtom i Egypten under natten och morgonen.

Hundratusentals har deltagit i rivaliserande massdemonstrationer, för och emot avsättningen av president Muhammad Mursi.

Läget beskrivs som mycket oroligt.

Minst 120 personer har dödats och 4 500 skadats i sammandrabbningar i Egypten tidigt på lördagen, rapporterar tv-bolaget al-Jazeera enligt TT.

Även BBC uppger att över 100 personer dödats i Egypten när tusentals rivaliserande demonstranter har drabbat samman under natten och morgonen rumtom i Egypten.

Striderna står mellan anhängare och motståndare till den avsatte presidenten Muhammad Mursi.

Tonåring dödades

I Egyptens näst största stad, Alexandria, ska minst sju människor ha dödats och ytterligare hundratals skadats.

En av de döda i Alexandria är en 14-årig pojke, skriver TT. Enligt al-Ahram knivskars tonåringen i magen och ytterligare fem personer dödades när anhängare till militären gick till angrepp mot ett proislamistiskt demonstrationståg.

Behov av läkemedel

En läkare, Omar Amer, säger till al-Jazeera att fältsjukhuset i anslutning till Rabaa al-Adawyia-moskén i Nasr city är i stort behov av läkare, mediciner och medicinsk utrustning, rapporterar TT.

De rapporterar även att al-Jazeera under natten har visat bilder på människor täckta i blod när de förs till fältsjukhuset i ett moln av rök som tycks vara tårgas. I bakgrunden hörs sirener och skottlossning.

Ska upplösas

Egyptens inrikesminister Muhammad Ibrahim sa sent på fredagen att Muslimska brödraskapets protestaktion i Kairo ska upplösas. Han sa att anhängarna till den störtade presidenten ska skingras inom kort och på lagligt vis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.