Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Över 100 dödades i protester i Egypten

Foto: Khalil Hamra/AP

Mängder av människor har dödats i våldsamma sammandrabbningar runtom i Egypten under natten och morgonen.

Hundratusentals har deltagit i rivaliserande massdemonstrationer, för och emot avsättningen av president Muhammad Mursi.

Läget beskrivs som mycket oroligt.

Minst 120 personer har dödats och 4 500 skadats i sammandrabbningar i Egypten tidigt på lördagen, rapporterar tv-bolaget al-Jazeera enligt TT.

Även BBC uppger att över 100 personer dödats i Egypten när tusentals rivaliserande demonstranter har drabbat samman under natten och morgonen rumtom i Egypten.

Striderna står mellan anhängare och motståndare till den avsatte presidenten Muhammad Mursi.

Tonåring dödades

I Egyptens näst största stad, Alexandria, ska minst sju människor ha dödats och ytterligare hundratals skadats.

En av de döda i Alexandria är en 14-årig pojke, skriver TT. Enligt al-Ahram knivskars tonåringen i magen och ytterligare fem personer dödades när anhängare till militären gick till angrepp mot ett proislamistiskt demonstrationståg.

Behov av läkemedel

En läkare, Omar Amer, säger till al-Jazeera att fältsjukhuset i anslutning till Rabaa al-Adawyia-moskén i Nasr city är i stort behov av läkare, mediciner och medicinsk utrustning, rapporterar TT.

De rapporterar även att al-Jazeera under natten har visat bilder på människor täckta i blod när de förs till fältsjukhuset i ett moln av rök som tycks vara tårgas. I bakgrunden hörs sirener och skottlossning.

Ska upplösas

Egyptens inrikesminister Muhammad Ibrahim sa sent på fredagen att Muslimska brödraskapets protestaktion i Kairo ska upplösas. Han sa att anhängarna till den störtade presidenten ska skingras inom kort och på lagligt vis.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!