Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Över 100 personer döda i attack i västra Etiopien

Onsdagens massaker ägde rum i regionen Benishangul-Gumuz.
Foto: Google maps

Fler än 100 människor dödades i en attack i Etiopien på onsdagen, rapporterar nyhetsbyråer.

Bakgrunden är etniska konflikter i västra delen av landet.

”Beväpnade banditer” har begått ett ”fasansfullt brott”, enligt regeringspartiet i regionen Benishangul-Gumuz.

Etiopiens kommission för mänskliga rättigheter rapporterar att fler än 100 människor dödades i västra Etiopien på onsdagsmorgonen. Det är den senaste av en rad massakrer med etniska konflikter som motiv.

Enligt lokala politiker är dödssiffran över 200.

Attacken har inget att göra med konflikten i regionen Tigray som rasar sedan början av november, skriver AP.

Premiärministern besökte området

Onsdagens massaker ägde rum i regionen Benishangul-Gumuz. En dag tidigare hade landets premiärminister Abiy Ahmed besökt området för att försöka skapa lugn – och se till att de som är ansvariga för tidigare våldsdåd ställs inför rätta.

Den lokale politikern Belete Molla säger till AP att invånare i flera byar ännu på onsdagskvällen är omringade av angripare. Samtidigt är det oklar vilka angriparna är, men enligt Belete är de medlemmar i en milis.

Mer än 80 etniska grupper

Den 1 november dödades minst 54 människor i en attack i regionen Oromia i västra Etiopien, enligt Amnesty International. Och i Benishangul-Gumuz dödades minst 14 civilpersoner i början av oktober.

Det finns mer än 80 etniska grupper i Etiopien, många av dem i konflikt med varandra.

Den blodigaste konflikten just nu pågår i Tigray i norra delen av landet där rebeller kämpar mot centralregeringens trupper sedan i början av november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.