Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Över 10 000 vill adoptera Davion

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Melissa Lyttle/All Over Press

Sedan han omhändertogs från sin multikriminella mamma vid födseln, har Davion Only slussats runt bland olika fosterhem.

Men inför 15-årsdagen ställde han sig framför sin kyrkoförsamling med en enda önskan - en familj.

Nu har hans känslosamma tal berört människor världen över och mer än 10 000 familjförfrågningar har kommit in till hans adoptionsbyrå, skriver The Mirror.

Han stod längst fram i kyrkan i St Mark i en svart lånekostym som var flera storlekar för stor.

De senaste veckorna hade han förberett sig för den här dagen. Han hade gått ner i vikt och skärpt sig ordentligt i skolan, allt för att bli så "attraktiv" som helst för blivande föräldrar.

"Bli ännu mer framgångsrik"

Davion Only omhändertogs från sin mamma vid födseln för 15 år sedan.

Sedan dess har han besökt flera olika fosterhem, samtidigt som sanningen kring hans mamma har sakta kommit fram.

La Dwina McCloud var ökänd bland polisen med 15 olika fängelsevistelser för bland annat stöld, misshandel och innehav av kokain, innan hon dog tidigare under sommaren, skriver The Mirror.

– När jag fick veta allt detta om min familj, har det fått mig att vilja bli ännu mer framgångsrik, oavsett vad, säger han.

Nu bor Davion i ett hem med 12 andra fosterbarn. Han har inget eget rum.

Men efter mammans begravning bestämde han sig för att han skulle hitta en egen familj.

"Tar vem som helst"

En oktobermorgon ställde han sig därför längst fram i grannskapets kyrka i en sista vädjan till de 300 besökarna.

Bara ögonblick före talet, ångrade han sig. Han ville inte längre. Men hans hjälp-person säkrade Davion om att allt skulle gå bra.

– Jag tar vem som helst. Gammal eller ung, mamma eller pappa, svart, vit, lila, jag bryr mig inte. Jag skulle bara vara så tacksam och vara den bästa som jag kan vara, säger han sedan i talet och avslutar med att säga:

I bänkraderna rördes många till tårar och direkt efter det känslosamma talet, kom flera av dem fram och sa att de gärna skulle ha hjälpt honom "om de bara hade haft plats i hemmet."

Men efter att hans föräldraförfrågan lyfts upp av lokaltidningen Tampa Bay Times har den fått spridning världen över.

"Inte ger upp"

Och adoptionsbyrån vittnar om att deras hemsida har kraschat efter att runt 10 000 förfrågningar från hela världen har vällt in från människor som vill ha Davion Only som en del av sin familj.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Hans enkla förfrågan har verkligen slagit sig in i hjärtat hos alla, säger Carrie på adoptionsbyrån till The Mirror.

Nu ska specialister sortera igenom ansökningarna, smalna ner till 10 valmöjligheter som sedan Davion får vara med och bestämma kring.

Men trots uppmärksamheten har Davion en sista önskan innan det står klart vilken hans nya familj blir.

– Det är inte bara jag som befinner sig i den här situationen, alla mina vänner är också det, alla andra på hemmet. Alla de behöver också ett hem, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.