Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ove var på väg till barnbarnen

Ove Moström, 70, var på väg till Västerås för att hälsa på sina ögonstenar - barnbarnen Moa och Alice när bussen kraschade.
Ove Moström, 70, från Värnamo var på väg till Stockholm.
Han skulle passa sina ögonstenar - barnbarnen Moa, 3,5 och Alice, 2.
Men han kom aldrig fram.
Han dog i olycksbussen på väg till Västerås. Ove Moström reste från Ludvika där han hade ansvarat för datakurser. Ett av hans stora intresse var att göra egna hemsidor och att undervisa i datakunskap. Sonen Martin Moström, 34, berättar: - Pappa arbetade som biträdande rektor och lärare vid Östboskolan i Värnamo. Skolan har en inriktning mot skogsbruk. Men han var också mycket datorkunnig. När beskedet om olyckan kom, fick sonen Martin och de andra anhöriga själva söka efter information om olyckan. "Går inte beskriva" - Jag visste att pappa skulle resa till Stockholm. - Sannolikheten att han var med på bussen var stor, säger Martin Moström. Efter flera timmars väntetid i telefon fick han beskedet. Hans pappa fanns med bland de omkomna. - Det går inte att beskriva hur man känner, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.