Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oväntad Kalle Svensson i VM-truppen

Skrällen heter Kalle Svensson.
Det blir två Svensson i den svenska VM-truppen.
Den mest oväntade: backen Karl.
- En dröm för alla spelare, sade IFK Göteborg-spelaren efter uttagningen.
Att Anders Svensson skulle ta en plats på mittfältet var givet. Däremot var det mer förvånade att IFK Göteborgs lovande försvarare Karl Svensson skulle ta en av de 23 platserna. - Hade någon sagt det för ett halvår sedan hade jag bara skrattat, log 22-åringen när han mötte pressen. När han anlände till träningen på tisdagsmorgonen kom det glädjande beskedet. Utanför truppen stod spelare som Max von Schlebrügge, Alexander Östlund och Christoffer Andersson. Med: Karl Svensson. - Jag vet inte om någon kommer att känna igen mig. Men jag kommer att gå runt och presentera mig oavsett.

Framtida ledare

Men att känna någon press över att ha plockat bort andra förhandsnominerade var det inte tal om. - Det är många bra spelare som står utanför. Och det blir en stor omställning från allsvenskan, det var det redan när jag var med landslaget i Saudiarabien. 1-1 då mot värdlandet är hans enda a-landskamp. Frågan är om det blir några i Tyskland. - Jag hoppas jag är uttagen för att de tror på mig, sade Svensson, som inte räknar med något spel - men hoppas. Lars Lagerbäck säger att han ser Karl Svensson som en av de stora ledarna i landslaget om några år och ville därför ha med honom. - Det är stora ord, log Svensson.

Tempoökning

Han är en av elva spelare från de nordiska ligorna. Och en av sex allsvenska tillsammans med bland annat Anders Svensson. Vad säger det om klassen på Norden? - Jag har inte hunnit fundera över det. Men vi är ju många som flyttat hem, säger Anders Svensson, en av hemvändarna. Lagerbäck säger att han måste se till att vara beredd på tempoomställningen. - Det har fungerat för mig i stora matcher förr och jag tycker det fungerat bra för mig under våren även om det gick tungt mot AIK senast, sade Svensson, inte orolig över VM-tempot. - Vi har en bra trupp, det är inget lätt jobb att plocka ut 23 spelare. Men vi är väl inte någon av de största favoriterna i VM, menade Elfsborgsspelaren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!