Otto Warmbier förd till den sista vilan

Här begravs Otto Warmbier.
Foto: BRYAN WOOLSTON / AP TT NYHETSBYRÅN
2500 personer tog farväl.
Foto: MARK LYONS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Här förs Otto Warmbier till den sista vilan.

Den 22-årige amerikanen, som efter 17 månaders fångenskap i Nordkorea hamnade i koma och senare avled, begravdes i dag i sin hemstad Wyoming, Ohio.

2 500 personer tog farväl.

Det var två långa rader av människor som väntade utanför Wyoming High School's konstfakultet för Otto Warmbiers begravning.

En begravning som varade i 45 minuter, rapporterar CNN.

I föreläsningssalen fanns det bara plats för 800 personer, så merparten fick följa ceremonin från tv-skärmar i överfulla rum.

Otto Warmbiers tillhörigheter.
Foto: WARMBIER FAMILY / HANDOUT HANDOUT / EPA / EPA TT NYHETSBYRÅN

Inne på konstfakulteten möttes de sörjande av de tillhörigheter som Warmbier tog med sig under resan till Nordkorea – som var tänkt att vara i fem dagar.

I stället tog det 17 månader innan den unge studenten kom hem – i koma och med bara några dagar kvar att leva.


LÄS MER: Politikerns hemliga möte med Nordkorea


Personliga tillhörigheter

Bland Warmbiers personliga saker, som mötte begravningsgästerna, fanns bland annat hans plånbok, en anteckningsbok från University of Virginia, en miniräknare och den rynkiga grå linnekavaj han hade på sig när han släpptes från Nordkorea.

På skolans parkeringsplats existerade inga lediga utrymmen när begravningen startade, och närliggande gator hade spärrats av.

Otto Warmbier dömdes till 15 års straffarbete i Nordkorea.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Närstående talade

Bland de som talade, enligt programmet, under Warmbiers begravningsakt fanns brodern Austin, systern Greta och några vänner.

– Allt snällt de säger om Otto är sant. Han var den vänligaste av människor. Mitt hjärta känns tungt i dag, förklarade vännen Andrew Kraner enligt CNN.

Efter talen spelade en polisman från den närliggande förorten Mariemont säckpipa medan kistan – följd av en lång rad av sörjande – bars ut till en väntande bårbil.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.