Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otto Sjöberg avgår som chefredaktör för Expressen

Otto Sjöberg avgår efter sju år som chefredaktör på Expressen.
Per-Anders Broberg, som är administrativ redaktionschef, går in som tf chefredaktör och ansvarig utgivare från den 20 december.
– Jag har jobbat i sju år som Expressens chefredaktör och det är en lång tid. Vi har genomfört ett genomgripande varumärkesarbete. Upplagan har stabiliserats och vi tar marknadsandelar. Det är ett bra läge att lämna över till en ny person som kan ta sig an de nya utmaningar som tidningen står inför, säger Otto Sjöberg.

Stabilt läge

Beslutet meddelades på ett informationsmöte för personalen, som fortfarande pågår på centralredaktionen. Expressens styrelseordförande Torsten Larsson deltar i mötet.
– Styrelsen inleder rekryteringsarbete direkt. Vi vill hitta en person som kan fortsätta det arbete med varumärket som Otto har varit med om att starta. Det är en förutsättning och en bra grund, säger Torsten Larsson, styrelseordförande för Expressen.

"Står inför utmaningar"

– Utmaningen för ledningen och medarbetarna är att fortsätta med full kraft driva det förändringsarbete som vi är mitt inne i. Tidningen är i ett stabilt läge samtidigt som vi vet att vi står inför stora utmaningar. Vi får inte tappa fart, säger Per-Anders Broberg som tar över det publicistiska ansvaret när Otto Sjöberg har avgått.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.