Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Östros om varför han vägrade stödja Juholt

Thomas Östros i "Bar & Politik".

När det blåste som mest kring Håkan Juholt (S) vägrade den förre ministern Thomas Östros (S) att ge honom sitt stöd i SVT Agenda.

I torsdagens "Bar & Politik med Niklas Svensson" berättade Östros om reaktionerna efter programmet.

- Jag har aldrig mött så mycket varma och positiva reaktioner från partimedlemmar, säger Östros.

Det var många som förvånades över att Thomas Östros, vd för Bankföreningen och tidigare näringsminister, inte tydligt gav sitt stöd till den dåvarande partiledaren Håkan Juholt i Agenda i SVT i november förra året. När Östros fick frågan om han stödde Juholt ville han inte svara, utan sa att han hade förtroende för partiets verkställande utskott.

"Total katastrof"

I Expressens tv-program "Bar & Politik med Niklas Svensson" på torsdagen avslöjade Thomas Östros de interna reaktionerna efter programmet.

Efter att under lång tid inte ha velat uttala sig om Juholt valde han att tacka jag till att vara med i Agenda, utan att rådfråga någon.

- Det var inte riktat mot partiledaren utan den totala katastrof som jag tyckte att partiet då var på väg mot i den röra som var, säger Östros.

Viktigt att säga

Han fortsätter:

- Jag har aldrig fått så mycket varma och positiva reaktioner som efter den intervjun, från partimedlemmar högt och lågt. Jag tror att det är viktigt ibland att man säger vad man tycke och tänker.

Thomas Östros arbetar numera som vd för bankernas intresseorganisation Bankföreningen och säger sig inte ha någon längtan tillbaka till politiken.

- Nej, egentligen inte. Jag fick vara med länge i toppolitiken och jag tycker inte att man ska vara politiker hela tiden.