Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supersmarta knepet för att lindra solsmärtan

Några saker att tänka på.
Mamman har bland annat visat upp knepet på Youtube.Foto: Faksimil / YOUTUBE
I ett inlägg på Facebook visar hon exakt hur det går till.Foto: Privat / Facebook
Applicera först raklödder.Foto: Privat / Facebook
Voila! Smärtan är borta.Foto: Privat / Facebook

Det är lätt att göra illa sig i solen i jakt på den perfekta brännan.

Oftast liknar huden mest ett illrosa kräftskal, snarare än det solkyssta idealet.

Aj vad det bränns! Men inte med den här mammans osannolika tips.

Så här lindrar du din solbränna – och får bort de fula märkena – på bara 30 minuter, skriver Daily Record.

Den amerikanska mamman Cindie Allen-Stewart från Texas har avslöjat sitt osannolika tips för hur du lindrar smärtan när du bränt dig i solen. Metoden beskrivs som något av en mirakelkur, enligt brittiska Daily Record, och ska göra dig kvitt med smärtan och märkena – på bara 30 minuter.

LÄS ÄVEN: Mobbaren förstörde balen för Emilee, 16: ”Hemskt” 

För Cindie, som bränner sig i solen oavsett hur mycket skydd hon smetar in, har husmorsknepet kommit som en rejäl skänk från ovan.

”Jag lärde mig om det här från min make. Hans mamma brukade göra det på honom när han bränt sig”, skriver Cindie på Facebook.

Enligt tipset – som delats tiotusentals gånger – räcker det att lägga raklödder mot huden för att råda bot på brännan! Men det finns några viktiga steg som bör följas.

https://www.youtube.com/watch?v=N1NjyA7mEW8

Cindies husmorstips – steg för steg!

”Köp först lite raklödder med menthol. Det måste vara löddret och det måste ha menthol i sig. Vi hittade Gilettes raklödder på Amazon eftersom vi hade problem att hitta det på nätet”, skriver Cindie Allen-Stewart på Facebook, och fortsätter:

”Lägg sedan raklöddret på brännan. Det må verka märkligt, men lita på mig! Smörj inte in det, utan låt det bara ligga på din hud. Det kommer att börja dra ut all hetta (du kommer känna det). Det kan kännas lite kliigt, men det är bra! Att det kliar betyder att det läker.”

”Efter 30 minuter kommer löddret se ut som att det lösts upp i fläckar. Det kommer att vara lite uttorkat. Du kommer att börja känna dig lite kall, åtminstone på de brända delarna. Det är ett gott tecken!”

”Skölj sedan av i ljummet eller kallt vatten för att få bort det sista av löddret. Till sist, om du fortfarande behöver: repetera processen nästa dag. Vanligtvis försvinner brännan efter andra gången.”

LÄS ÄVEN: Grekisk ö ger dig hus och pengar för att flytta dit 

https://www.expressen.se/qs-widgets/qma/before-after-image/knepet-mot-solbrannan/

Hudläkaren: ”Jag rekommenderar det”

I en intervju med Inside Edition säger hudläkaren Ross Radusky att tipset absolut kan fungera.

– Jag rekommenderar alltid saker som har menthol i sig. Tittar du på ingredienserna i raklödder de verkligen mjukgörande. Det innehåller massa kokonötsolja och kokosnötsfett, eller liknande ämnen, säger han till Inside Edition.

I inlägget på Facebook skriver mamman att hon testat många olika metoder för att bota solbrännan, men att denna är den bästa någonsin. Tillsammans med inlägget har hon även lagt upp bilder på sin läkeprocess – och av dem att döma ser knepet verkligen ut att fungera.

LÄS MER: Jill, 31, varnar efter dotterns olycka på stranden 

LÄS MER: Magdalena Graafs oväntade förändring – bilderna visar 

LÄS ÄVEN: Anna slipper getingar – med listiga knepet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.