Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS-arbetare avliden – minst 57 döda i värmen på en vecka

Dagens tre största sportnyheter.
En person som arbetade vid en byggarbetsplats inför nästa års OS i Tokyo har avlidit till följd av värmen.Foto: ISSEI KATO / REUTERS BILDBYRÅN
Tokyo hade temperaturer på över 35 grader under torsdagen. Här försöker invånare svalka sig.Foto: KIMIMASA MAYAMA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En person som arbetade vid en byggarbetsplats inför nästa års OS i Tokyo har avlidit.

Åtminstone 57 personer har omkommit på grund av värmen i Japan mellan den 29 juli och 4 augusti samtidigt som över 1 800 personer har förts till sjukhus.

Mannen, som var i 50-årsåldern, hittades medvetslös utomhus och enligt OS-arrangörerna misstänker man att han avlidit på grund av värmeslag.

Tokyo hade temperaturer på över 35 grader under torsdagen och sedan den 24 juli (exakt ett år innan OS inleds) har staden haft temperaturer på över 31 grader.

Åtminstone 57 personer har omkommit på grund av värmen i Japan mellan den 29 juli och 4 augusti samtidigt som över 1 800 personer har förts till sjukhus.

Idrottare kan tvingas tävla i extrem hetta

I OS nästa sommar har flera av grenarna schemalagts till tidig morgon, men vissa idrottare kan tvingas tävla i extrem hetta. Maratonstarterna däremot har senarelagts till klockan 18.00 som en försiktighetsåtgärd.

Med hjälp av kylspray, is, skuggiga viloområden och tält arbetar nu OS-arrangörerna för att underlätta förhållanden under spelen.

Tokyo är värd för OS för andra gången, spelen pågår från 24 juli till 9 augusti 2020.