Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oron: Ryssland planerar ny attack mot Luhansk i Ukraina

Rysslandsexperten Hugo von Essen berättar om Kinas dolda, men viktiga, roll i Rysslands krig mot Ukraina.
Ryska soldater i Donetsk.
Foto: ALEXEI ALEXANDROV / AP TT NYHETSBYRÅN
Ryska soldater i Donetsk.
Foto: ALEXEI ALEXANDROV / AP TT NYHETSBYRÅN

Ryska styrkor planerar att attackera den ukrainska regionen Luhansk, i de östra delarna av landet. 

Just nu befinner sig styrkorna i Donetsk och planerar att slå till mot närliggande Luhansk, det rapporterar The Guardian

Ryssland fortsätter att planera attacker i östra Ukraina. Den senaste uppgiften handlar om att styrkor från Moskva befinner sig i staden Donetsk i den östra delen av landet. Enligt uppgifter från The Guardian planerar styrkorna en attack mot Luhansk, som tillsammans med Donetsk utgör regionen Donbas. 

”Ryssland kastar in nya enheter i kriget och utrotar våra städer och byar” säger Pavlo Kyrylenko, guvernör i Donetsk, i artikeln från The Guardian. 

Från Ukraina har det också kommit uppgifter om att ryska soldater har fått medicinsk hjälp på plats i Donetsk. Det tyds av vissa som ett tecken på att Ryssland vill stärka sina trupper för att kunna genomföra fortsatta offensiver. 

Avancerade stridsvagnen ska ”ge Putin näsblod”

Nato-övning i Estland med Challenger II och Leopard II.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.