Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oron i Maddie-fallet – han kan slippa straff

Mannen beskrivs som en sexbrottsling och pedofil
Madeleine ”Maddie” McCann försvann i Praia da Luz 2007.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Christian Brückner avtjänar nu ett sjuårigt fängelsestraff andra brott.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Om 22 månader går preskriptionstiden ut i Portugal.
Foto: ARMANDO FRANCA / AP TT NYHETSBYRÅN

Utredningen i Madeleine McCann-fallet är en kamp mot klockan.

Portugisiska myndigheter kan ha mindre än två år på sig att åtala personen som tros ha fört bort bort henne, uppger familjens advokat.

3-åriga Madeleine ”Maddie” McCann försvann under mystiska omständigheter från hotellet i Praia da Luz, Portugal, den 3 maj 2007.

Om 22 månader går preskriptionstiden ut i Portugal. Det meddelar McCann-familjens portugisiske advokat Rogerio Alves i ”Jakten på den huvudmisstänkta” i tv-kanalen ITV, rapporterar Daily Mail.

”Vi har en 15-årsgräns, även för mord, dråp och vissa sexualbrott, och för de mest allvarliga kidnappningsfallen”, säger Alves i programmet, och påpekar att ”tiden är knapp.”

Flera länder samarbetar

Det var i juni som tysk polis meddelade att de misstänker Christian Brückner, 43, för att ha kidnappat och mördat Madeleine McCann. 

Tyska myndigheter samarbetar nu med de brittiska utredarna och den portugisiska polisen kring fallet.

Den tyska åklagaren Hans Christian Wolters har sagt att det finns bevis för att Maddie har mördats, men det har varit få nya uppgifter som presenterats.

Polisen har gjort flera nya sökinsatser under sommaren. I början av juli gjordes sökningar i övergivna brunnar i Vila do Bispo i närheten av Praia da Luz.

Christian Brückner avtjänar nu ett sjuårigt fängelsestraff för knarkbrott och våldtäkt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.