Oron i kungahuset – inför Harrys memoarer

Kungahusets krav på prins Harry – efter nya intervjun.
Prins Harry har siktet inställt på kungafamiljen i sina kommande memoarer.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Storbritanniens drottning Elizabeth.
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry håller på med sina kommande memoarer. 

Personer inom kungahuset oroar sig nu för skadorna som avslöjanden i boken kan leda till – speciellt för prinsens relation till hertiginnan Camilla.

– Om han redogör för detaljer ur deras relation kan det vara mycket skadligt för henne, säger en källa med insyn till Daily Mail.

I veckan avslöjades att prins Harry skriver sina kommande memoarer. Boken kommer i detalj redogöra för prinsens uppväxt i kungafamiljen, hans relation till hertiginnan Meghan och så klart det infekterade uppbrottet från kungahuset genom flytten till Kalifornien.

Brittiska The Sun menar att det ska mycket till för att prinsen öppet skulle våga kritisera drottning Elizabeth i sina memoarer. De menar att siktet i stället är inställt på personer i hennes omgivning. Båda prinsarna Charles och William ska ha varnats för att pressen utifrån när boken väl släpps.

Hon kan råka värst ut

Den värsta splittringen kan dock ske om prins Harry tar upp de destruktiva delarna av sin relation till sin styvmor hertiginnan Camilla.

– Ärligt talat – Harry har aldrig stått nära hertiginnan. Om han redogör för detaljer ur deras relation så kan det vara mycket skadligt för henne, säger en källa med insyn till Daily Mail.

En bidragande anledning till varför detaljerna kan komma att skada hertiginnan Camilla är att hon är tilltänkt drottning om maken prins Charles någon dag får äran att ta över tronen.

Nya rasismanklagelser mot brittiska kungahuset

Rapport visar fall av systematisk rasism i Buckingham Palace på 60-talet.

Här är bildbeviset på att prins Harry minns fel

I den uppmärksammade intervjun som Oprah Winfrey gjorde med prins Harry och Meghan Markle i mars hävdade prinsen att han inte fick cykla och vara som andra barn under sin uppväxt. Nu få bilderna på en cyklande lillprins kritikerna att uppröras på nytt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.