Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oron blev till lycka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Pernilla vill ta vara på den första tiden med Theodor. "Den är så härlig."
Foto: Andersson Robban

Pernilla Wahlgrens och Joachim Lennholms oro förbyttes på ett ögonblick till total lycka. 

Här visar paret för första gången upp sitt kärleksbarn - lille Theodor, drygt en vecka gammal. 

- Efter förlossningen kände jag att: "Nu kan jag föda hur många barn till som helst", berättar sångerskan och skrattar.

Det har gått tio dagar sedan sångerskan Pernilla Wahlgren, 39, födde sitt och Joachim Lennholms, 33, första gemensamma barn på Danderyds sjukhus. Familjen är hemma i den stora villan på Lidingö tillsammans med sin nya lilla familjemedlem.

 Efter en graviditet med dramatiska inslag i form av ständiga tester, strålar Pernilla Wahlgren av lycka och ser nästan oförskämt pigg och stark ut så nära  inpå förlossningen. Mardrömmen är över och bråket med exmaken Emilio Ingrosso om misshandel och olaga hot har hon lämnat bakom sig och går nu vidare i livet.

 Det är lätt att se att Joachim Lennholm är stolt när  böjer sig över sin son i hennes famn, kysser honom på huvudet och säger:

 – Snart är det väl dags för honom att skaffa tuppkam, och syftar på Theodors lilla huvuds rejäla kalufs.

 Pernilla kramar om det lilla knytet i famnen: 

 – Jag trodde jag skulle få en stor tjock bebis, och så blev det en liten vacker fågelunge i stället.

Pernilla och Joachim, hur upplevde ni förlossningen?

 – Faktiskt helt fantastisk. Vi har varit jätteoroliga. Man blir verkligen inte mindre orolig för att det här är fjärde barnet. Alla säger att det där blir bättre med åren, att det ska gå på rutin. Men så är det inte, säger Pernilla Wahlgren.

 Liksom under graviditeten med dottern Bianca drabbades hon även denna gång av hepatos, gravidklåda. Det kan vara farligt för fostret och hon har varje vecka mätt sin gallsyra.

 Pernilla Wahlgren fortsätter:

 – Nej, usch, jag tycker hela graviditeten har varit en stor oro. Men sedan kommer det ut en liten frisk fantastisk unge, och är man inte religiös innan så blir man... Jag hade som sagt en jättefin förlossning. Barnmorskan vi hade var helt underbar. Och jag använde bedövning för första gången. Det var: ”Oj, wow!”.

På vilket sätt skilde sig den här förlossningen mot dina tidigare?

 – Jag kunde vara med på ett helt annat sätt. Det vet ju alla tjejer som fött barn, för att klara av smärtan går man liksom in i sig själv. Det har jag gjort tidigare. Men nu, mellan värkarna kunde vi ligga och skoja Jocke och jag. Fram till dess det var dags för själva förlossningen var det ingenting som var jobbigt eller gjorde ont. Otroligt smidigt. Från det värkarna började till han kom tog det två timmar och 40 minuter. och Joachim var världens bästa stöd. Han var verkligen underbar.

 Joachim Lennholm ler:

 – Pernilla var så fantastiskt duktig. Alla har ju sagt att det tar så lång tid och de kan bli så arga. Men Pernilla var ju nästan flummig. Kändes lite halvhög av lustgasen.

 Hur känns det att ha blivit pappa för första gången?

 – Konstigt, men jättebra. Det tar ett tag att smälta intrycken. Det är hur stort som helst. Det går inte in riktigt, även om man sitter och håller honom i händerna. Är det här min son?

 – Jag var oerhört glad att allting gick bra. Man är ju så orolig innan. Håller järnkoll på hjärtslagen och så. Mycket att hålla reda på. Sedan när allt är över släpper spänningen...

 Och den 3,3 kilo tunge och 50 centimeter långe krabaten ska nu få namnet Theodor.

Varför Theodor, Pernilla?

 – Vi har valt mellan olika favoritnamn. Vi hade Fabian också. Men så när han kom ut var det en liten Theodor, han ska kallas för Theo. Fabian får han heta i andranamn. Han får namnet Carl också. Det heter Joachim, min pappa, Joachims pappa och min bror i andranamn. Vi har gått omkring här hemma och ropat olika namn för att höra hur de låter.

Har ni börjat inreda någon barnkammare än?

 – Vi har ett rum som fungerar som barnkammare. Men vi har inte inrett det ännu. Men nu när han ju här och allting gick bra så nu kan vi ju börja. Och han sover ju ganska mycket hos mamma och pappa ändå just nu. Vi låser ju inte direkt in honom i hans eget rum (skratt).

Hur gör ni med mamma- och pappaledighet?

 – Joachim har varit hemma en vecka och ska vara hemma en vecka till. Det är jättemysigt. Då kan vi ha den här tiden och bara mysa, cocoona in sig. Det vill man ju verkligen. Och jag ska vara ledig ända fram till jag börjar repetera ”Sound och Music” i augusti. Jag har ingenting inbokat under sommaren, med undantag för några smågig. Det ska bli fantastiskt att få våren och sommaren tillsammans med Theo. 

 – Jag har börjat jobba relativt tidigt med alla de andra barnen, men den här gången: Nej. Det är verkligen den här tiden man värderar högst. Den är så härlig.

 Joachim Lennholm fyller i:

 – Jag börjar jobba nästa vecka. Sedan tar jag en månad i augusti. Det flyter på. Men jag har så oregelbundna tider att man kan 

 deala och pussla med tider. Den första tiden nu är det ju främst Pernilla som gäller för Theo, man är ju definitivt tvåa.

Får ni sova på nätterna?

 – Theo är jättesnäll. Vi kan inte klaga. Vi får sova bra på natten. Han äter och sover med fyra, fem timmar emellan. Hur avslappnad som helst. Men det är klart. Det kan ändra sig, säger Pernilla.

Det verkar som att Theodor gav mersmak, kan det bli aktuellt med fler barn framöver?

 – Precis efter förlossningen kände jag att nu kan jag föda hur många barn till som helst. Men dels fyller jag ju alldeles strax 40 och jag vill verkligen njuta av Theo nu. Men man ska aldrig säga aldrig. Vi kanske kan göra en deal Jocke? Vi byter bröllopet mot ett barn till?

 Joachim skrattar, skruvar lite på sig, ler igen.

 – Det här är en diskussion som aldrig går över...

Ja, hur blir det med bröllop, Pernilla?

 – I sommar lär vi inte hinna med. Om det nu blir någon gång... Men Theo var bra mycket viktigare. Det här binder ihop en bra mycket mer än bröllop. Det här är ett band som aldrig försvinner. Men det är ju kul att ha något att se fram mot. Kanske på min 50-årsdag.

FAKTA

Namn: Pernilla Wahlgren, 39.
Familj: Jocke Lennholm, 33, polis, Oliver, 17, Bianca, 11, Benjamin, 9,
och nyfödde sonen Theodor. Vid ankomsten vägde han 3,3 kilo och var 50 centimeter lång. Han föddes 21 mars, 17.40.
Bor: Lidingö, Stockholm.
Aktuell: Programledare för ”Babyboom” på TV4 Plus och spelar ”Sound of Music” på Göta Lejon till hösten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.