Oroligt i Örebro med stenkastning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Mellan 25 och 40 ungdomar plockade upp bensindunkar - och gick mot Vivalla centrum, där de försökte tända på flera bilar och kastade sten mot ett poliskontor.

Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén konstaterar att oroligheterna i Stockholm nu har spridit sig till Örebro.

– Vi vet att när det händer saker i Stockholm så eskalerar det på ett antal andra platser i ett antal dagar till ungdomarna tröttnar, säger han till Expressen.se.

Vid 21-tiden kom ett flertal larm till räddningstjänsten.

En traktor ska ha brunnit, en bil ska ha slagits sönder och på en skola ska det ha uppstått en mindre brand, uppger räddningstjänsten.

– Vi fick reda på att det var ett ungdomsgäng, och att vi skulle vara observanta mot bakgrund av Husby. Vi ska vara på vår vakt och ta det säkra för det osäkra, säger Thomas Petterson, inre befäl vid räddningstjänsten i Örebro.

Det ska röra sig om en skara på mellan 15 och 20 personer, en del av dem maskerade.

Vid den senaste händelsen ska räddningstjänsten ha fått poliseskort.

Ingen av bränderna ska ha varit omfattande.

Tar in extra personal

– Man har tänt på ett antal bilar och begått skadegörelse på ett lokalt poliskontor genom stenkastning, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid Örebropolisen.

Nu tar polisen in extrapersonal för att få stopp på oroligheterna.

– Vi håller på och sätter oss in i hur läget är, säger han, och konstaterar:

– Det är klart det är i samband med det som händer i Stockholm. Det förstår man ju. De unga som vill bråka ser det som en intäkt att bråka någon annan stans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.