Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Örngottvåldtäktsmannen” döms – efter 40 års jakt

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Robert Koehler under rättegången.
Foto: JOSE A. IGLESIAS / AP TT NYHETSBYRÅN

”Örngottvåldtäktsmannen” gäckade polisen i 40 år.

Efter att 63-årige Robert Koehler pekades ut som våldtäktsmannen har nu en jury kommit fram till att han är skyldig, rapporterar NBC Miami.

En serievåldtäktsman härjade i södra Florida i början av 1980-talet. Han bröt sig in i offrens hem och hotade dem vanligtvis med kniv i samband med våldtäkterna.

Mannen kallades ”örngottvåldtäktsmannen” av polisen eftersom han använde ett örngott eller liknande för att täcka offrens ansikte under attackerna.

Efter 40 års jakt kom genombrottet för polisen och åklagarna när DNA kunde matchas till en av brottsplatserna.

63-årige Robert Koehler pekades ut som ”örngottvåldtäktsmannen”.

Riskerar livstids fängelse

Förra veckan ställdes Koehler inför rätta anklagad för att ha våldtagit en 25-årig kvinna i hennes lägenhet i december 1983.

– När jag skrek sade han till mig att hålla tyst och höll för munnen på mig, sade den nu 65-åriga kvinnan när hon vittnade mot Koehler under rättegången.

Koehler tryckte ner kvinnan på sängen, täckte över hennes ansikte och våldtog henne.

– Han slog mig i ansiktet och spräckte min läpp, sade kvinnan.

Under onsdagen kom juryn fram till att Koehler är skyldig. Domen meddelas den 17 mars och Koehler riskerar livstids fängelse.

Delstatsåklagaren Katherine Fernandez Rundle säger att dna-spår knyter Koehler till 25 våldtäkter bara i Miami-Dade enligt Local 10


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.