Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Orm slukade familjens
hund - fastnade i kedja

När kvinnan gick ut för att hämta sin älskade malteser-chihuahua hittade hon en stor pytonorm i hundkojan – med hunden i magen och hundkedjan hängande ur munnen.Foto: WIRES

Det här är mardrömmen för varje hundägare i Australien.

När kvinnan gick ut för att hämta sin älskade malteser-chihuahua hittade hon en stor pytonorm i hundkojan – med hunden i magen och hundkedjan hängande ur munnen.

– Kvinnan gick ut för att släppa ut hunden, men det var inte hunden som var fastkedjad, utan en stor pytonorm, säger Sue Ulyatt från organisationen Wires till Sydney Morning Herald.

Den två och en halv meter långa pytonormen trodde sig ha hittat ett enkelt byte i den lilla malteser-chihuahuan som satt fastkedjad i en hundkoja i Caniaba, Australien.

Men den krälande besten hade inte räknat med att själv bli kedjad. Med hunden, och hundhalsbandet, i magen fastnade ormen i hundkojan. Vilket blev en rejäl chock för hundägaren morgonen därpå.

– Hon insåg att hon hade gjort ett fatalt misstag. Hon hade inte tänkt på möjligheten att en orm kunde ta hunden, säger Sue Ulyatt från djurräddningsorganisationen Wires till Sydney Morning Herald.

Behöver inte äta på en månad

Djurräddningsorganisationen larmades till platsen strax efter upptäckten. Enligt Sue Ulyatt väntade de i 24 timmar för att se om ormen, som uppskattas vara 50 år gammal, skulle spy upp kedjan. När det inte hände togs ormen till en veterinär som ska avgöra om den behöver opereras.

– Det här är den andra incidenten av det här slaget som vi har haft de senaste tio åren. Oftast är det tvärtom, att hundar äter ormar, säger Ulyatt till Sydney Morning Herald.

Ulyatt berättar att ormen ströp hunden innan den svaldes hel. En vuxen malteser-chihuahua håller en två och en halv meter lång pytonorm mätt i ungefär en månad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.