Orkanen Sandy
växer i styrka

Foto: Reuters

Orkanen Sandy växer i styrka och de starkaste ihållande vindarna mäter nu nästan 39 meter i sekunden.

Strax innan lunch svensk tid befann den sig drygt 60 mil sydöst om New York, enligt Reuters.

SAS har beslutat att ställa in sex stycken måndagsflygningar till och från Norden, Washington och New York.

Jätteorkanen väntas att dra in över staterna i mitten av USA:s atlantkust på måndagskvällen, enligt det amerikanska orkancentret.

Alla fem storflygplatserna i New York har stängts. Det är oklart hur det blir med SAS flygningar i morgon. Elisabeth Manzi, presschef på SAS, kan inte svara på när de har ett besked till kunderna.

– Om vi ställer in avgångarna redan nu tills i morgon och stormen drar i väg, då står vi där och har svårt att starta upp igen. Man vill ha möjligheten så långt det går att kunna flyga och därför vill vi verkligen ha den senaste informationen när vi fattar beslut.

Erbjuds ombokning

På måndagen gick SAS ut och erbjöd resenärer som har en resa bokad de närmaste dagarna att boka om sin biljett fram till den 31 oktober. Det gäller de som känner allmän oro över att flyga nu. Har flyget däremot blivit inställt kan du antingen boka om eller få pengarna tillbaka.

Hur många resenärer som har utnyttjat möjligheten till ombokningen vet inte Elisabeth Manzi.

– Jag har inga uppgifter kring det, det brukar vara lite lugnare än vad man kan tro. Självklart finns det de som hör av sig och är oroliga, men det brukar inte vara någon folkstorm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.