Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Organisationer stämmer president Donald Trump

Miles Taylor, tidigare högt uppsatt i Trump-administrationen, skrev kritisk artikel om Trump anonymt – nu träder han fram.
Trump vid ett valmöte i Tampa på torsdagen.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Flera amerikanska civilrättsliga organisationer stämmer president Donald Trump efter att han bannlyste myndigheter från att genomföra utbildning gällande olika minoritetsgrupper, rapporterar The Hill.  

Utbildning som presidenten dömt ut som ”antiamerikansk”.  

I september beslutade Donald Trump att en utbildning som använts hos amerikanska myndighetsorgan för att öka medvetanden kring behandling av olika minoritetsgrupper skulle stoppas. 

Beslutet gäller även för företag som anlitas av amerikanska myndigheter. 

Presidenten dömde ut träningsprogrammet som ”antiamerikanskt”. 

Anklagar Trump för att motarbeta framstegen

Nu har NAACP, en civilrättslig organisation för amerikaner med mörkare hudfärg, stämt Donald Trump för tilltaget, rapporterar nyhetssajten The Hill. 

I stämningen – som under torsdagen lämnades till en federal domstol i Washington, backas de upp av ett par andra civilrättsliga organisationer. 

Organisationerna anklagar Donald Trump för att kränka yttrandefriheten och sätta stopp för framsteg som görs i kampen mot strukturell rasism och könsdiskriminering på arbetsplatser. 

”Beslutet slår mot hjärtat på de avgörande ansträngningar som görs av regeringen och privata aktörer – inklusive kurser och andra former av privata uttalanden på arbetsplatsen – för att få bort stereotyper på grund av ras och kön och andra typer av fortgående uttryck för diskriminering och fördomar mot färgade människor, kvinnor och LGBTQ-personer som fått fäste”, skriver organisationerna bakom stämningen, rapporterar The Hill

Trump och Biden gör upp om livsviktiga Florida .

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.