Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

O’Reilly om Nils Bildt: ”Det är befogad kritik”

När Nils Bildt under torsdagen bjöds in till "The O'Reilly Factor" på den amerikanska nyhetskanalen Fox News för att kommentera svensk invandringspolitik blev han snabbt ifrågasatt om sin egen bakgrund.Foto: FOX NEWS
I nattens "The O'Reilly Factor" på Fox News kommenterade programledaren Bill O'Reilly kritiken om att presentera Nils Bildt som "svensk rådgivare i försvar och nationell säkerhet".Foto: FOX NEWS

Fox News tog återigen upp Sverige under nattens sändning.

När Nils Bildt under torsdagen bjöds in till "The O'Reilly Factor" på den amerikanska nyhetskanalen Fox News för att kommentera svensk invandringspolitik blev han snabbt ifrågasatt om sin egen bakgrund. I natt kommenterade programledaren Bill O'Reilly kritiken mot att ha med Nils Bildt som expert:

– Det är befogad kritik.

Det var på torsdagen som svensk invandring och brottslighet togs upp i amerikanska Fox News program "The O'Reilly Factor". Bland annat intervjuades Expressens USA-korrespondent Anne-Sofie Näslund.

Nils Bildt medverkade i tv-programmet "The O'Reilly Factor".

Programledaren Bill O 'Reilly ställde flera kritiska frågor om det svenska flyktingmottagandet. I samma program intervjuades också en person som presenterades som "Nils Bildt, svensk rådgivare i försvar och nationell säkerhet."

 

LÄS MER: Därför tog Fox News in Nils Bildt som expert

 

”Jag är ledsen för förvirringen det här orsakat”

Varken Utrikesdepartementet eller Försvarsmakten visade sig dock känna till experten Nils Bildt.

Nils Bildt säger själv enligt AP:

– Jag är ledsen för förvirringen det här orsakat men oavsett så jag anser jag inte att det är det som är det stora problemet. Problemet är att Sverige vägrar diskutera sina sociala problem och andra problem.

 

LÄS MER: Bildt blev rekommenderad av försvarsexperten

 

O'Reilly: Det är befogad kritik

I nattens "The O'Reilly Factor" på Fox News kommenterade programledaren Bill O'Reilly kritiken om att presentera Nils Bildt som "svensk rådgivare i försvar och nationell säkerhet":

– Det är befogad kritik. Vi borde ha klargjort att Nils Bildt inte har har några direkta uppdrag för de svenska myndigheterna. Vi bad den svenska ambassadören att medverka men fick nobben, sade Bill O’Reilly.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.