Örebroarna är modemedvetna - inte minst på gymmet. Foto: Bokvist Pierre
Örebroarna är modemedvetna - inte minst på gymmet. Foto: Bokvist Pierre

Örebroarna är modemedvetna på gymmet

Publicerad
Uppdaterad
ÖREBRO. Örebroarna tränar som aldrig förr.
För många är det viktigt att se bra ut på gymmet, och försäljningen av moderiktiga träningskläder har exploderat.
- Folk är absolut mer medvetna idag än för några år sedan, säger Rickard Berger som är personlig tränare på Njoy.
Det är ingen tvekan om att det blivit viktigare med rätt kläder på gymmet.
Många vill förstås vara snygga och trendiga, men det handlar också om att utbudet av träningskläder blivit mycket bättre de senaste åren. Både när det gäller kvalitet och kvantitet.
– Det är bara att gå in i en sportbutik och titta. Förr sålde man mycket redskap, nu är det nästan bara kläder, säger Rickard Berger.
– I dag finns det allt. Det finns olika plagg för varje idrott och kläderna är betydligt mer funktionella än förut. Den gamla hederliga bomullströjan funkar fortfarande bra, men idag finns det mycket bättre grejer för den som är beredd att lägga pengar på sina träningskläder.
Och tillverkarna tar förstås alla chanser att sälja så mycket prylar som möjligt.
– I dag finns det löparskor som bara är avsedda för att använda på löparband inomhus, och det finns speciella spinningskor.
Men frågan är om det inte är vår fåfänga som framförallt ligger bakom modeexplosionen på gymmet?
– Alla går till ett gym av en anledning, antingen för att må bättre eller för att se bättre ut. Och det återspeglas även i träningskläderna. Folk är absolut mer medvetna idag än för några år sedan.
Alla typer av människor tränar idag - och därmed är "modet" också väldigt varierat.
– Kom in här på Njoy en måndagskväll och titta när det är fullpackat. Jag har sett ALLT.
Vad är det konstigaste du sett?
– En kund som hade glömt sina träningsbyxor och kom ut och tränade i långkalsonger. Det såg riktigt roligt ut, skrattar Rickard.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag