Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Öppna bråket i danska kungahuset efter tuffa beslutet av drottningen

Prins Joachim är upprörd efter sin mammas beslut.
Foto: Kaspar Wenstrup / MEGA/IBL
Prins Joachims barn Nikolai, Felix, Henrik och Athena får efter årsskiftet nöja sig med att vara grevar och grevinna.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Premium: Drottning Margrethes beslut om att ta titlarna från prins Joachims barn har lett till öppet bråk i det danska kungahuset.

Kungaexperten Lars Hovbakke Sørensen kallar det för ”största krisen på 20 år” – och frågan är om skadorna går att reparera?

Prins Joachim har länge varit van att spela andrafiolen bakom sin storebror – men efter beskedet i veckan brast det för honom. 

– Han har tidigare kunnat hantera sina känslor, men nu när det plötsligt handlar om hans barn är det en helt ny situation, säger BT:s kungahuskorrespondent Jacob Heinel Jensen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.