Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna skadad efter explosion på O’Learys

O’Learys i Nyköping. Arkivbild.
Foto: Google Maps

En kvinna fördes till sjukhus efter en misstänkt detonation inne på O'Learys i centrala Nyköping på söndagsmorgonen. 

Polisens tekniker har gjort fynd på platsen men ingen har gripits misstänkt för dådet.

– Vi har ingen uppfattning om vad som har detonerat men vi misstänker brott, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik. 

Strax före klockan sju på söndagsmorgonen fick polisen flera larm om att en hög smäll ska ha hörts i centrala Nyköping. 

Några minuter senare var polisen på plats och såg tecken på att någonting hade detonerat inne på restaurangen O'Learys. Polisen spärrade av ett område vid restaurangen. 

–Vi har inte bilden klar för oss, men någonting har detonerat där inne, det är ganska klarlagt. Det lutar åt att det är ett grovt brott som inträffat, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till TT. 

Krossad fönsterruta

En större fönsterruta mot gatan krossades. Om det beror på själva detonationen eller på grund av att någon kastat in något är inte utrett.

– Det spekuleras kring handgranat men det är inget jag kan bekräfta, säger Thomas Agnevik.

Det uppstod ingen brand, men räddningstjänsten var på plats och vädrade ut rök. Polisen har haft teknisk personal på plats samt personal från det nationella bombskyddet. De har gjort vissa fynd men polisen vill inte gå in på vad som hittats.

– Kriminalteknikerna har gjort en del fynd men det är sådana saker som vi inte kan berätta om. Det är sådant som är viktigt för utredningen, säger Thomas Agnevik.

Bombteknikerna har dock konstaterat att inget farligt finns kvar inne på restaurangen, tillägger han.

Vill inte kommentera hotbild

Polisen vill inte kommentera om det finns någon hotbild mot restaurangen. Många personer ska förhöras, enligt Agnevik.

– Det finns mig veterligen ingen misstänkt eller frihetsberövad, säger han.

En kvinna som befann sig i eller i nära anslutning till restaurangen skadades i samband med detonationen och har förts till sjukhus. Skadeläget är oklart. 

Det är också ännu oklart hur pass omfattande skadorna i lokalen är. Enligt Södermanlands Nyheter ska det vara rök i lokalen, men ingen brand har uppstått.

– Jag vet att det är någon fönsterruta som är krossad, men jag vet inte om det beror på detonationen. Det är inte utrett än, säger Thomas Agnevik. 

Enligt Thomas Agnevik finns det flera vittnen till händelsen. 

– Det finns personer som har sett och hört. Vi vill naturligtvis ha kontakt med ytterligare personer som har uppgifter att lämna, säger han. i

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.