Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Omkomna identifierade efter flygolycka i USA

Piloterna Rhiannon Ross, 30, och Morgan Garrett, 24 avled i olyckan.
De två piloterna som dog i fredagens flygolycka i den amerikanska delstaten Alabama. Morgan Garrett (till vänster) and Rhiannon Ross (till höger).Foto: Den amerikanska flottan / CNN

I fredags kraschade ett amerikanskt träningsflygplan i ett bostadsområde i Alabama.

Planet tillhörde den amerikanska flottan som nu meddelar att de två kvinnliga piloterna som omkom i olyckan identifierats, enligt CNN.

Piloterna har identifierats som flygläraren Rhiannon Ross, 30, och Morgan Garrett, 24. Båda två aktiva inom det amerikanska försvaret.

”Deras andra, vänskap och hängivenhet till sitt land kommer aldrig att glömmas bort”, uppger en talesperson för flottan i ett uttalande, enligt tv-kanalen.

”Vila i frid”

Rhiannon Ross och Morgan Garrett ska ha lämnat flygbasen Whiting Field i Florida under fredagen för en rutinmässig träningsflygning i planet, som var av typen var av typen ”T-6B Texan II”. 

Men planet kraschade i ett bostadsområde i den lilla staden Foley i Alabama.

”Det är med tunga hjärtan som vi sörjer två av våra piloter som förlorade sina liv under en flygplanskrasch i Alabama i dag. Våra djupaste sympatier går ut till deras familj och vänner under den här svåra tiden. Vila i frid, skeppskamrater. Vi håller ställningarna”, skrev flottans flygträningsavdelning på Twitter under fredagen.

Olyckan utreds både av flottan och av lokala myndigheter i delstaten.

Inga civila ska ha dött eller skadats i kraschen.

https://twitter.com/CNATRA/status/1319814264828276737?s=20

Se också:

Hör räddningstjänstens kommunikation efter olyckan.
SkyDrive Inc har testflygt en flygande bil.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.