Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Omar bin Ladin har mer att berätta"

Omar bin Ladin är en Usama bin Ladins många söner. Hans mamma, Najwa Ghanem, var bin Ladins första hustru och Omar besöker ofta henne i den syriska staden Latakia. "Vanligt folk som vet vem jag är älskar mig för att jag är Usama bin Ladins son", säger Omar när Expressens mötte honom i Latakia.Foto: Kassem Hamadé
Expressens Kassem Hamadé träffade Usama bin Ladins son Omar i Syren i höstas.
I den exklusiva intervju berättar sonen att han aldrig tror att amerikanerna tar hans far levande. Nu - när Usama bin Ladin är död - tror Kassem Hamadé att Omar kommer att skriva en bok om sin far.
- Han vet mycket mer än han har berättat.
Expressens reporter kom i kontakt med Usama bin Ladins son, Omar bin Ladin, 30, via kontakter i Mellanöstern. Efter att ha pratat på telefon träffades de i den syriska kuststaden Latakia.
- Det första jag tänkte på är hur lik sin pappa han är, säger Kassem Hamadé.
Omar bin Ladin är den enda av Usamas söner som verkligen vuxit upp med honom och följt med sin pappa till Afghanistan.

Saknade sin far

Han berättade att han saknade sin far men försökte samtidigt inte bekräfta några konspirationsteorier om att någon annan ligger bakom 11 septemberattackerna. Han Expressens reporter Kassem amadé mötte Usama bin Ladins son Omar i den syriska kuststaden Latakia. Foto: Kassem Hamadéberättade att han direkt tänkte att det måste ha varit hans pappa.
- Vad han inte vill prata om var dock varför han hade lämnat Afghanistan strax före den 11 september, säger Kassem Hamadé.
Omar framstår som en ganska normal person. Han berättade att han inte delar sin fars politiska åsikter och försökte vara väldigt neutral.

Vill balansera bilden

Samtidigt är han en av få medlemmar i bin Ladin-familjen som har gett intervjuer till medierepresentanter. Omars mål är att balansera bilden av familjen.
Men nu - när hans far är död - tror Kassem Hamadé att Omar bin Ladin kommer att berätta mer.
- Han säger indirekt att han sitter på mer uppgifter. Han bodde med sin far i fem år i Afghanistan. Om någon känner bin Ladin är det han. Nu tror jag att han kommer berätta om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.