Man död efter fyrhjulingsolycka

Publicerad

En man i 80-årsåldern klämdes fast efter att ha vält med en fyrhjuling i Risinge utanför Finspång.

Mannen avled på platsen av sina skador.

Det var vid halv elvatiden på fredagen som polisen larmades till en allvarlig fyrhjulingsolycka utanför Finspång i Östergötland.

– En fyrhjuling har åkt omkull och en person ska vara fastklämd, säger Hanna Andersson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

En patrull arbetade på platsen tillsammans med ambulanspersonal. 

– Personen är allvarligt skadad, säger Hanna Andersson.

Avled av skadorna

Personen på fyrhjulingen uppges vara en man i 80-årsåldern. Efter ett omfattande räddningsarbete konstaterade man att mannens liv inte gick att rädda.

Anhöriga till mannen är underrättade om dödsfallet.

Vad som orsakat olyckan är okänt, men det finns ingen misstanke om brott. Händeslen betraktas som en singelolycka, uppger polisen.

Häst sprang från olycksplatsen

I samband med olyckan ska även en häst ha slitit sig från en hage, och uppgavs vara på väg mot riksväg 51. Hästen skulle då utgöra en fara för bilister. Kort därpå kunde hästen fångas in.

– Hästen är nu infångad av ambulanspersonal, säger Hanna Andersson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag