Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olycka på E22 – fyra till sjukhus

Bil landade på taket.

Två bilar krockade med varandra på E22 i Östergötland under natten mot måndagen. Fyra personer fördes till sjukhus med ambulans.

En person misstänks för rattonykterhet och grov vårdslöshet i trafik. 

Olyckan skedde i södergående riktning på E22 i höjd med Tingstad kyrka, mellan Norrköping och Söderköping under natten mot måndag. 

– Två fordon var inblandade. Den ena landade på taket vid olyckan, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Östergötland. 

En person misstänks för rattonykterhet och grov vårdslöshet i trafik efter olyckan. Det ska inte ha varit halt på platsen.

Polisen sökte efter person med hund

Initiala uppgifter gjorde gällande att en person hade avvikit från platsen och polisen var därför kvar och spårade med hund, men polisen tror inte längre att någon person har varit borta och har därför avbrutit sökandet.

– Fyra personer har förts till Vrinnevisjukhuset med ambulans, säger Mariana Persson.

Enligt en bulletin från region Östergötland är två män, i 30- respektive 40-årsåldern, lindrigt skadade. Skadeläget för övriga två är oklart, men Mariana Persson säger att det inte finns några uppgifter om att någon ska ha livshotande skador.

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 02 natten mot måndagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.