Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Olofsson: Därför blev det inget bad i tunna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Maud Olofsson skrev varje kväll i sin dagbok - vilket nu finns återgivet i boken "Jag är den jag är" som börjar säljas i bokhandeln i morgon.
Foto: Magnus Jönsson

Det blev inget bad för partiledarna i Maud Olofssons badtunna hemma i Högfors.

I samband med bildandet av alliansen skrev den dåvarande centerledaren i sin dagbok:

"Media behöver fler bilder. Alla frågar efter badtunnan som jag utlovat. Tyvärr går inte det. De andra partiledarna är rädda för fotografierna. Man måste då tänka på allt."

Alliansen bildades hemma hos Maud Olofsson och hennes make Rolf i Högfors i Västerbotten 30 augusti 2004. Fredrik Reinfeldt, Lars Leijonborg och Göran Hägglund reste dit - liksom ett stort antal journalister.

Värdinnan skrev varje kväll i sin dagbok - vilket nu finns återgivet i boken "Jag är den jag är" som börjar säljas i bokhandeln i morgon.

Maud Olofsson berättar i boken om badtunnan som de andra partiledarna nobbade.

Ville inte visa sig

"Det var ett väldigt tjat om badtunnan, som var något jag kom på av bara farten när jag fick en av alla tusentals frågor om vad som skulle ske i Högfors. Vi hade till och med paparazzi som låg och kröp i gräset på natten i väntan på att få se oss fyra bada."

Maud Olofsson fortsätter:

"Ärligt talat vet jag än i dag inte vad mina kolleger tyckte om den där historien. I vilket fall som helst så ville de inte visa sig i badbyxor för fotograferna. Men det märkliga är att många tror sig ha sett oss bada trots att det aldrig har hänt. Tala om ordets makt."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.