Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Olle fortsatt försvunnen – jägare uppmanas leta

Expressens Nina Svanberg rapporterade direkt från Malå förra veckan.
Olle, 80, har varit försvunnen sen början av augusti. Foto: Privat / Privat
En Volvo har setts i området.

Olle, 80, från Rentjärn har varit försvunnen i drygt tre veckor.

Nu uppmanas jägare ”hålla ögonen öppna”.

– I samband med jakten är det mycket folk ute i skog och mark, säger Magdalena Nordsvahn på Missing people till SVT Västerbotten. 

Det var den tredje augusti som Olle från Rentjärn i Malå kommun gav sig ut på sin vanliga cykeltur. Sen dess har han inte synts till.

Efter att polisen sökt i fyra dagar avslutade men söket – men efter att ny information tillkommit öppnade man upp en förundersökning om människorov och började leta igen.

Hittills utan resultat.

Missing Peoples uppmaning

Även Missing people har engagerat sig för att hitta försvunna Olle. Nu uppmanar man jägare i området att hålla ögonen öppna i samband med den stundande älgjakten.

– I samband med jakten är det mycket folk ute i skog och mark. Vi uppmanar att man håller ögonen öppna och rapporterar till polisen om man hittar något som kan kopplas till försvinnandet, säger Magdalena Nordsvahn vid Missing people till SVT Västerbotten. 

Senast i helgen sökte organisationen efter Olle. Och man planerar fortsätta sitt sökande, även om det ännu inte finns något fastställt datum.

– Vi sammanställer områden där vi redan sökt och planerar inför nästa skallgång, när vi spikat datum går vi ut i sociala medier. Vi fortsätter så länge anhöriga vill att vi letar, säger Magdalena Nordsvahn till SVT.

Olle fortsatt försvunnen – polisen vill ah tips

Polisen söker inte längre aktivt men följer upp de tips som kommer in, enligt poliskommunikatören Malin Axroth.

– Vi är fortsatt intresserade av iakttagelser från och med den 3 augusti. Inte bara i Rentjärn och Malå, har man i någon grannliggande kommun sett något som kan vara av intresse är vi intresserade av det, säger hon.

Bara dagarna innan Olle försvann syntes en guldfärgad Volvo XC90 i Malå kommun – en bil som har konstaterats tillhöra Gert-Inge Bertinsson, 70, som försvann i Markaryd i Kronoberg den 31 juli och senare hittades mördad.

Yaroslav Lavryniv, 48, och Oleksandr Traiduk, 47, från Ukraina anlände till Sverige i slutet av juli med ambitionen att få jobb som bärplockare i Västerbotten. De misstänks nu ha mördat Gert-Inge Bertinsson – för att sen stjäla hans bil och köra till byn Adak i Malå.

Lavryniv har gripits i Tyskland, medan Traiduk fortfarande är efterlyst.

Polisen: Ingenting styrker brott i Rentjärn

När det kommer till försvunna Olle misstänker polisen dock inte något brott. Men man håller kontakt med polisen i Kronoberg.

– Det finns ingenting som styrker att ett brott har begåtts, och det finns ingenting som tyder på en koppling, säger Malin Axroth.