Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oljetanker körde över Viola Beachs bilvrak

Bilen dödsstörtade från motorvägsbron i Södertälje. Foto: Pontus Stenberg
Bandet Viola Beach och deras manager omkom i olyckan.

En 125 meter lång oljetanker körde över Viola Beachs bilvrak efter att det kraschat ner i kanalen, uppger SVT Nyheter.

Fartyget var på väg in under bron när kaptenen såg olycksbilen falla.

Besättningen ska ha trott att det rörde sig om ett sjok snö som störtade från bron.

Att en oljetanker upptog bropersonalens uppmärksamhet när den brittiska popgruppen Viola Beach kraschade mot sin död på lördagen är känt sen tidigare. Men nu visar det sig att båten var närmare olyckan än vad som först var klarlagt.

Enligt SVT Nyheter såg besättningen på fartyget något falla från bron – men de trodde att det rörde sig om ett stort sjok med snö. En anställd kontaktade likväl Sjöfartsverket som gav fartyget klartecken att åka vidare. Då körde det över Viola Beachs bilvrak.

Om bilen rammades eller om oljetankern bara passerade ovanför är oklart. Klart är däremot att fartyget, som är 125 meter långt och 18 meter i bredd, når ett djup på över åtta meter.

På tisdagen kom beskedet att Statens haverikommission inleder en undersökning av dödsolyckan, där fem personer omkom.

Inga filmbevis fångade

Samtidigt visar sig dock utredningsläget vara svårt. Polisen har ända sen olyckan natten till lördagen hoppats att svaret på vad som hände på bron ska ha fångats av Trafikverkets övervakningskameror. Men nu har det visat sig att det inspelade materialet från bron knappt visar något från olyckan.

– Våra uppgifter är att det inte finns någon riktigt tydlig film från det här. Det ska vara från längre avstånd och jag har inte sett den än. Men det finns ingen som visar exakt hur det här händelseförloppet gick till, säger Hans Brandt, handläggare vid Stockholmspolisens trafiksektion, till Expressen på tisdagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!