Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oljebolaget Misen handelsstoppades

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Efter bara fem minuters handel på börsen steg Misens aktie med 32 procent. Då stoppades handeln.
Foto: Fredrik Persson / Scanpix

Aktiehandeln i Misen Energy stoppades efter Expressens avslöjande.

Nu kräver Aktiespararna svar från bolaget.

– Det behövs transparens i bolaget och det är mycket välkommet med de uppgifter som nu framkommit, säger Åsa Wesshagen på Aktiespararna.

Efter Expressens avslöjande i dag steg aktien i bolaget med 32 procent - de första fem minuterna. Sedan stoppades handeln i bolaget som är noterat på First North.

– Det var helt riktigt att det stoppades med en sådan utveckling. Nu måste bolaget kommentera uppgifterna närmare innan handeln kan komma igång igen, säger säger Åsa Wesshagen som är ansvarig för bolagsfrågor på Aktiespararna och specialbevakat Misen Energy.

Aktiespararna har under lång tid krävt svar från Misen Energy.

Den oberoende intresseorganisationen har specialbevakat företaget och bland annat riktat kritik mot bolaget för bristande information, de okända aktieägarna och att samarbetsavtalet med Ukraina varit luddigt beskrivet.

"Noggrann bevakning"

Expressen kunde i dag avslöja avtalet och interna dokument som visar att Misen Energys samarbetsavtal med ukrainska staten omfattar hälften av landets naturgastillgångar och att bolaget är majoritetsägare.

– Vi har Misen under noggrann bevakning och har under lång tid efterlyst mer insyn i bolaget. Det finns väldigt stora oklarheter. Det Expressen lyckats gräva fram är därför väldigt intressant, säger Åsa Wesshagen.

Hon är också frågande till bolagets värdering.

– Jag vill inte säga att bolaget har varit för lågt värderat men kan konstatera att börsvärdet varit betydligt högre än de siffror som finns i årsredovisningar med mera. Det har funnits väldigt stora förväntningar på bolaget.

Vd:n: "Jag vill gärna faktakolla"

Expressen söker bolagets vd Göran Wolff för en kommentar till handelstoppet. Till Nyhetsbyrån Direkt säger han att ett pressmeddelande kommer senast i morgon:

– Jag har skummat det men jag vill gärna faktakolla alltihop innan vi kommenterar det ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.