Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olga, 29, riskerar allt för Navalnyj: ”Många blödde”

,

MOSKVA. Olga Nikolaenko, 29, är en av tiotusentals ryssar som riskerar sin frihet under protesterna för fängslade oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj.

– Det enda vi kan frukta är rädslan själv, säger hon till Expressen, strax innan hon ger sig in i folkmassan.

Regimen har gjort vad den kan för att slå ner folkets protester – ofta blodigt. Men demonstranter runtom i Ryssland fortsätter att höja sina röster.

– Dagens politiska förföljelser är ett eko från Sovjettiden, säger 61-åriga Lena Sannikova, som satt i Gulagläger. Nu hungerstrejkar hon för att visa sitt stöd.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Sommarerbjudande: Testa Premium fritt hela sommaren

Läs alla artiklar till 31 augusti för 0 kronor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid, säg enkelt upp online när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.