Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öl ska ge fart åt lokalbussarna

Snart kommer öl-ångorna att ligga täta över Eskilstuna.

Men beror vare sig på avskaffande av Systembolaget eller allt för många ljumma sommarnätter.

I stället kan det bli så att den malt som blir över vid det lokala bryggeriet bli bränsle åt stadens lokalbussar, rapporterar SVT.

Snart kan bussarna i Eskilstunas bussar drivas med hjälp av malt som blir över vid ölproduktionen vid mikrobryggeriet Eskilstuna Ölkultur. I alla fall om Eskilstuna Energi och Miljö får bestämma.

- Det är bra att vi kan göra biogas av den urlakade malten. Roligt med ett samarbete där de väljer oss som är en lokal leverantör och att de då tänker på miljön, säger Mika Starkensjö på Eskilstuna Energi och Miljö till SVT.

Han menar att detta bland annat kommer leda till en mer miljövänlig ölproduktion.

– Elen vi köper produceras miljövänligt och vinsten går tillbaka till kommuninnevånarna, säger Anders Olsson, vd för Eskilstuna Ölkultur.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.