Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oklart vem som tar över SD Stockholm

William Hahne. Foto: Sven Lindwall

Sju personer utesluts ur Sverigedemokraterna.

En av dem är Stockholms nyvalde ordförande William Hahne.

Men partiet har ännu inte tagit ställning till vad som kommer att hända med SD Stockholm.

- Vi har en nyvald styrelse och vi måste titta på hur man ska göra. Om man bara ska köra vidare eller om vi till och med ska utlysa ett nytt årsmöte, säger Richard Jomshof, partisekreterare.

Under måndagseftermiddagen höll Sverigedemokraterna presskonferens efter ett flera timmar långt partistyrelsemöte där man fattade beslut om 24 personärenden.

Sju personer uteslöts, ett flertal varnades och flera lämnade partier självmant.

Både SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand och vice ordföranden William Hahne utesluts.

Under en hel del turbulens valdes Hahne till ordförande för SD Stockholms stad tidigare i våras. Han petade därmed den dåvarande ordföranden Maria Danielsson som stöttades av partiledningen.

"Måste diskutera"

- I Stockholm har det inneburit problem eftersom vi har ett årsmöte som ännu inte är godkänt, vi har en styrelse som inte kunnat agera. Nu måste vi diskutera det här. Hahne som valdes till ordförande är ju inte längre medlem i vårt parti, säger Jomshof.

Är det Maria Danielsson som ska styra tills vidare?

- Vi har en nyvald styrelse och vi måste titta på hur man ska göra. Om man bara ska köra vidare eller om vi till och med ska utlysa ett nytt årsmöte. Jag vet faktiskt inte. Vi har inte haft tid att titta på det här som vi borde ha gjort. Vi borde ha landat i ett beslut för länge sedan men personärendena har gjort att vi inte kunnat göra det, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!