Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ökända IS-kvinnan dödades i flygattack

Hon har varit en världens mest omskrivna terrorister sedan hon konverterat till islam – och anslutit sig till terrorsekten IS.

Nu skriver BBC och den brittiska tidningen The Guardian att Sally Jones och en tolvårig son uppges ha dödats i en amerikansk drönarattack. 

Den brittiska tvåbarnsmamman Sally Jones har gjort sig ökänd världen över för sina handlingar och sympatier med terrorsekten IS.

2013 lämnade hon den brittiska staden Kent för att tillsammans med sin make och två barn flyga till Syrien och kriga. Väl där dog hennes man under en amerikansk drönarattack – sedan dess uppges hon ha verkat Jones inom Islamiska Staten.

Propagandakanal

Sally Jones uppges ha varit en viktig länk i sociala medier, där hon spred terrorsektens propagandabudskap över världen. 

Under torsdagen uppger The Guaradian och BBC att Sally Jones och en tolvårig son dödats – precis som kvinnans make: I samband med en amerikansk drönarattack i juni månad.

Attacken ska ha skett i gränsområdet mellan Syrien och Irak i början av sommaren.

Turnerade med punkband

Den gåtfulla Sally Jones, som i en del medier kallats för "Den vita änkan" kommer ursprungligen från Chatham, Kent i sydöstra England. Hon var ett tag, under 1990-talet, gitarrist i det kvinnliga punkbandet Krunch. De turnerade en del i sydöstra Storbritannien och brittiska tidningar har publicerat bilder på henne från den tiden.

Texten uppdateras. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!