Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Okända intresset som Biden och Trumps döttrar har gemensamt

Obamas skämt om Trump – fick presidenten att ilskna till
Ashley Biden
Foto: MANNIE GARCIA / STELLA PICTURES POOL
Ivanka Trump
Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Tiffany Trump
Foto: ANDREA RENAULT / POLARIS POLARIS IMAGES

Den ena jobbar som rådgivare åt presidenten och den andra har arbetat inom socialtjänsten.

Ivanka Trump och Ashley Biden är på flera sätt varandras motpoler.

Samtidigt har de ett oväntat intresse som förenar de båda döttrarna.

De har båda grundat var sitt modemärke.

Donald Trumps äldsta dotter, Ivanka Trump har sedan hennes far blev president arbetat som hans politiska rådgivare och assistent. Hon har med tiden blivit allt mer oumbärlig och är numera en av hans viktigaste medarbetare och kampanjare. 

Efter den sista presidentdebatten mellan Donald Trump och Joe Biden gick Ivanka Trump till hård attack mot demokraternas presidentkandidat på Twitter. Hon passade även på att hylla sin far i samma tweet. Donald Trumps yngsta dotter, Tiffany Trump har också valt att offentligt ta ställning mot Joe Biden och demokraterna.

Jobbade som socialarbetare

Jill och Joe Bidens dotter Ashley Biden, har inte riktigt stått i samma rampljus som trumpdöttrarna. Under de åtta år som hennes far var vicepresident till Barack Obama arbetade Ashley Biden med socialt arbete, och har till skillnad från Ivanka och Tiffany inte varit lika högljudd i sin kritik mot hennes pappas motståndare.

Ashley Biden har en masterexamen i socialt arbete och har arbetat som socionom i 15 år. Enligt henne var det ett kall som hon fick i tidig ålder av sina föräldrar.

– Min pappa är en livslång offentlig tjänsteman; och min mamma var lärare i en allmän skola - det finns i mitt DNA, sa Ashley Biden till tidningen Glamour år 2017.

I dag har hon helt slutat som socialarbetare och har likt trumpdöttrarna valt att stötta sin egen förälder i årets presidentkampanj. 

Ivanka Trumps börjar år 2011 att sälja skor och kläder i sitt eget namn. Efter flera turer fram och tillbaka tvingades hon lägga sitt klädmärke på is 2018.
Foto: CARLOS GIUSTI / AP TT NYHETSBYRÅN

Lanserade klädmärken

Trots att Ivanka Trump och Ashley Biden på flera sätt är varandras motpoler, har de ett stort intresse som de delar med varandra. De är både väldigt intresserade av design och har under under 2010-talet grundat var sitt modemärke. 

År 2017 startade Ashley Biden sitt välgörenhetsmärke, Livelihood, som producerar huvtröjor med tryck. Hon vill tillsammans med hennes företag uppmärksamma och ekonomiskt stötta lokala välgörenhetsorganisationer runtom i USA. 

– De mest effektiva sociala program finns i de lokala samhällena. De vet bäst hur finansieringen bör fördelas, sa hon till Glamour.

Ivanka Trump har också arbetat med design och mode. År 2011 började hon sälja kläder och skor i hennes eget namn.

Under en period sålde hennes märke allt ifrån exklusiva smycken, parfymer och accessoarer till enklare kläder. Men i Juli 2018 rapporterade The Wall Street Journal att hela hennes verksamhet tvingades stänga för gott. I stället valde hon att fokusera fullt ut på att hjälpa hennes far, tillika USA:s president, Donald Trump.

Expressens Nina Svanberg på plats vid Trump-rally

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.