Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Okända detaljerna om våldtäktsrånet

Nya uppgifter om skräcknatten i Solna.
Polisen på plats på kyrkogården under söndagen.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
Under nästan tio timmar ska pojkarna ha utsatts på kyrkogården i Solna.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
Den 21-årige mannen dömdes nyligen för mordbrand till ett och ett halvt års fängelse.
Foto: Polisen.

Under ett nästan tio timmar långt förlopp med inslag av tortyrliknande misshandel och våldtäkt rånades de två pojkarna på en kyrkogård i Solna.

Nu kommer fler detaljer om skräcknatten fram:

Båda pojkarna knivhöggs.

– Men de utsattes även för ytterligare våld, säger åklagare Anders Tordai. 

Tidigt på söndagsmorgonen fick polisen in uppgifter om att två personer var försvunna. 

– Det kom in en anmälan klockan 04:15 på söndagsmorgonen. Polisen gjorde initialt vissa åtgärder, men när personerna påträffades strax efter halv nio på morgonen inleddes i stället en brottsutredning, säger Åsa Wallentin vid polisen i Stockholm.

Det handlar om två pojkar som lyckades kalla på hjälp från en förbipasserande i närheten av Norra Begravningsplatsen i Solna. Vittnet larmade polisen.

Från klockan elva på på lördagskvällen fram till omkring klockan nio på söndagsmorgonen utsattes pojkarna för vad som beskrivits som tortyrliknande behandling. 

Åklagaren: Ett knivhugg vardera

Det handlar om människorov, våldtäkt, grovt rån och grov misshandel, enligt misstankarna. 

– De har blivit knivhuggna. Det verkar vara ett knivhugg per målsägande. Jag menar att det är en del av den grova misshandeln, men de utsattes även för ytterligare våld, säger åklagare Anders Tordai. 

Har andra tillhyggen använts?

– Det vill jag inte kommentera. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de två pojkarna också hotats ner i en jordgrop och börjat begravas. 

I närheten av kyrkogården kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmän – 21 respektive 18 år gamla. Båda nekar till brott. 

Men under tisdagen häktades 21-åringen för samtliga brott som han misstänks för. 21-åringen dömdes i somras för mordbrand till fängelse i ett år och sex månader, men släpptes på fri fot. 

Häktningsförhandlingen för 18-åringen ska hållas under onsdagen.Hör Mikael Damberg kommentera kidnappningen av två unga personer i Solna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.