Okända bandet mellan Jill Biden och prins Harry

Jill Bidens viskning under makens tacktal.
Jill Biden och prins Harry tillsammans under ett event 2015.
Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / STELLA PICTURES/DOULIERY OLIVIER/ABACA
Jill Biden.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Joe Bidens skämtsamma ord om fruns vänskap till Harry: ”Tillbringar för mycket jäkla tid tillsammans”.
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Prins Harry har en ”stark vänskap” till den USA:s blivande första dam, Jill Biden.

Så stark att Joe Biden skämtsamt ska ha sagt att hans fru ”tillbringar för mycket jäkla tid” med hertigen av Sussex, enligt Daily Mail.

Samtidigt har deras relation kastat nytt ljus på kritiken kring att Harry och Meghan Markle är för involverade i presidentvalet.

I september publicerade Time 100 en video där prins Harry och Meghan Markle, enligt vissa, tog ställning i det amerikanska presidentvalet.

– När vi närmar oss november, är det viktigt att vi tar avstånd från hat, desinformation och negativitet online, sa prins Harry då.

Snabbt väcktes kritik kring att Harry – tvärtemot traditionen i det brittiska kungahuset – verkade ta avstånd från Donald Trump och stödja Joe Biden.

Men enligt Daily Mail finns det mer som tyder på Harrys förkärlek för den blivande presidenten – och kanske framför allt hans fru Jill Biden.

”Tillbringade för mycket jäkla tid tillsammans”

Harry och Jill Biden träffades första gången i maj 2013, på en tillställning i Washington DC för amerikanska soldater som skadats i tjänsten.

Där verkar de ha kommit väldigt väl överens. Ett år senare reste Jill Biden själv till London för att besöka Harrys event ”Invictus Games”, där de fotograferades tillsammans vid flera tillfällen. 

2016 träffades de återigen, när Harrys event ägde rum i Ohio. Då ska Jills make, Joe Biden, skämtsamt ha sagt att de ”tillbringade för mycket jäkla tid tillsammans”.

Gemensamma nämnaren: Militären

Anledningen till att Jill Biden och Harry har funnit varandra sägs vara deras erfarenheter av det militära. Harry tjänstgjorde i tio år, medan Jill Bidens framlidne son Beau Biden var major i USA:s militär.

Jill och Harry har bland annat setts tillsammans under en tebjudning för mammor till militärer, som Michelle Obama anordnade i Vita huset.

Jill Bidens känslostarka tal om makens tragedier

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.