När polisen kom fram brann det kraftigt i ett hus och i en bil, och i bilen hittade polisen en person. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge RäddningstjänstNär polisen kom fram brann det kraftigt i ett hus och i en bil, och i bilen hittade polisen en person. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
När polisen kom fram brann det kraftigt i ett hus och i en bil, och i bilen hittade polisen en person. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
När man kom fram till platsen kunde man konstatera att en sommarstuga och en bil stod i brand, och man påbörjade på egen hand släckningsarbete av bilen. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge RäddningstjänstNär man kom fram till platsen kunde man konstatera att en sommarstuga och en bil stod i brand, och man påbörjade på egen hand släckningsarbete av bilen. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
När man kom fram till platsen kunde man konstatera att en sommarstuga och en bil stod i brand, och man påbörjade på egen hand släckningsarbete av bilen. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
Polisen har i nuläget inte några detaljer kring hur branden startade, eller varför personen i fråga satt i bilen när den brann. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge RäddningstjänstPolisen har i nuläget inte några detaljer kring hur branden startade, eller varför personen i fråga satt i bilen när den brann. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
Polisen har i nuläget inte några detaljer kring hur branden startade, eller varför personen i fråga satt i bilen när den brann. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
helahälsingland.se Foto: SKÄRMDUMPhelahälsingland.se Foto: SKÄRMDUMP
helahälsingland.se Foto: SKÄRMDUMP

Okänd kropp hittad – polis utreder mord

Publicerad

Strax efter klockan 15 under onsdagen fick polisen ett larm om en brand norr om Hudiksvall.

När polisen kom fram brann det kraftigt i ett hus och i en bil, och i bilen hittade polisen en person.

Efter att ha försökt släcka bilen kunde man konstatera att personen var avliden.

– Kroppen har ännu inte kunnat identifieras, säger Mikael Hedström vid polisen i Gävleborg.

Polisen var först på plats efter att ha nåtts av larmet om branden, norr om Hudiksvall, som Hela Hälsingland var först att berätta om.

När man kom fram till platsen kunde man konstatera att en sommarstuga och en bil stod i brand, och man påbörjade på egen hand släckningsarbete av bilen.

Efter ett kort tag fick man i bilen syn på en kropp, sittandes i bilen. Polisen kunde dock inte på egen hand släcka branden, utan man tvingades invänta räddningstjänsten.

– Kroppen är så illa däran att vi inte har kunnat genomföra någon identifiering, och med all sannolikhet kommer vi inte att kunna göra det heller, säger Mikael Hedström.

"Håller förhör med grannar"

Även för rättsläkaren kan kroppen bli svår att identifiera, och det kommer nu troligtvis bli tal om DNA-test eller att man tittar närmare på personens tänder.

Polisen har i nuläget inte några detaljer kring hur branden startade, eller varför personen i fråga satt i bilen när den brann.

– Vi har kontaktat husets och bilens ägare, men vi vet inte om de har någon koppling till den avlidne personen. Just nu håller vi förhör med grannar och undersöker vad de känner till, men själva arbetet på platsen fortsätter först under morgondagen, säger Mikael Hedström.

Huset brann kraftigt, men senare under eftermiddagen stod det klart att huset var släckt. Väggarna stod då fortfarande uppe, och man hade fått såga upp taket för att släcka branden på insidan.

– Det är för tidigt att uttala sig om skadorna innantill, polisen har inte kunnat gå in i huset ännu. Vi låter huset svalna nu under natten, sedan fortsätter vi i morgon, säger Mikael Hedström.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag