Okänd kropp hittad – polis utreder mord

När polisen kom fram brann det kraftigt i ett hus och i en bil, och i bilen hittade polisen en person. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
När man kom fram till platsen kunde man konstatera att en sommarstuga och en bil stod i brand, och man påbörjade på egen hand släckningsarbete av bilen. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
Polisen har i nuläget inte några detaljer kring hur branden startade, eller varför personen i fråga satt i bilen när den brann. Foto: Peo Ekman, Norrhälsinge Räddningstjänst
helahälsingland.se Foto: SKÄRMDUMP

Strax efter klockan 15 under onsdagen fick polisen ett larm om en brand norr om Hudiksvall.

När polisen kom fram brann det kraftigt i ett hus och i en bil, och i bilen hittade polisen en person.

Efter att ha försökt släcka bilen kunde man konstatera att personen var avliden.

– Kroppen har ännu inte kunnat identifieras, säger Mikael Hedström vid polisen i Gävleborg.

Polisen var först på plats efter att ha nåtts av larmet om branden, norr om Hudiksvall, som Hela Hälsingland var först att berätta om.

När man kom fram till platsen kunde man konstatera att en sommarstuga och en bil stod i brand, och man påbörjade på egen hand släckningsarbete av bilen.

Efter ett kort tag fick man i bilen syn på en kropp, sittandes i bilen. Polisen kunde dock inte på egen hand släcka branden, utan man tvingades invänta räddningstjänsten.

– Kroppen är så illa däran att vi inte har kunnat genomföra någon identifiering, och med all sannolikhet kommer vi inte att kunna göra det heller, säger Mikael Hedström.

"Håller förhör med grannar"

Även för rättsläkaren kan kroppen bli svår att identifiera, och det kommer nu troligtvis bli tal om DNA-test eller att man tittar närmare på personens tänder.

Polisen har i nuläget inte några detaljer kring hur branden startade, eller varför personen i fråga satt i bilen när den brann.

– Vi har kontaktat husets och bilens ägare, men vi vet inte om de har någon koppling till den avlidne personen. Just nu håller vi förhör med grannar och undersöker vad de känner till, men själva arbetet på platsen fortsätter först under morgondagen, säger Mikael Hedström.

Huset brann kraftigt, men senare under eftermiddagen stod det klart att huset var släckt. Väggarna stod då fortfarande uppe, och man hade fått såga upp taket för att släcka branden på insidan.

– Det är för tidigt att uttala sig om skadorna innantill, polisen har inte kunnat gå in i huset ännu. Vi låter huset svalna nu under natten, sedan fortsätter vi i morgon, säger Mikael Hedström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!