Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Okänd flicka hittad i läger i Grekland

Flickan på bilden hittades i ett läger. Foto: AP

Vem är flickan på bilden?

Den frågan ställer sig nu grekiska myndigheter efter att fyraåringen hittats i ett romläger norr om Aten, enligt Daily Mail.

Ett par är gripet misstänkta för att ha fört bort henne och polisens utredare söker nu hennes föräldrar.

– Hennes drag tyder på att hon kommer från östra eller norra Europa, säger polischefen i regionen, Panayiotis Tzavaras, till Daily Mail.

Det var i onsdags som myndigheterna slog till mot ett läger bestående av romer efter uppgifter om olagligheter i samlingen. I samband med tillslaget påträffades den fyraåriga flickan, som misstänks ha blivit bortrövad enligt Daily Mail. Ett par i 40-årsåldern greps på platsen misstänkta för att ha rövat bort henne.

Inte släkt med gripna

Ett DNA-prov har visat att flickan inte är släkt med de två gripna - men polisens utredare famlar just nu i blindo. De vet nämligen inte vem flickan är. Mannen och kvinnan som gripits ger motstridiga uppgifter. Den ena säger att hon hittades övergiven - den andra hävdar att några okända personer lämnade flickan till dem.

– Hennes drag tyder på att hon kommer från östra eller norra Europa, säger polischefen i regionen, Panayiotis Tzavaras, till Daily Mail.

Man har nu tagit hjälp av Interpol för att försöka fastställa var hon hör hemma. Till dess är hon omhändertagen av en frivilligorganisation, som hoppas kunna hitta hennes biologiska föräldrar.

Kan ha rövat bort fler

Men samtidigt kan också härvan svälla. Det gripna paret hävdar enligt polisen att de har 14 barn totalt. Polisen hittade tre minderåriga barn som bodde med dem i lägret - men man har ännu inte kunnat fastställa om det är deras biologiska barn.

Under tillslaget uppger utredarna från den grekiska polisen att de också hittade narkotika och illegala vapen i lägret, som ligger 28 mil norr om Aten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!