Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ökad hotbild mot Stockholmspolisen

Hotbilden mot polisen i norra Stockholm uppges vara förhöjd.
Foto: MICHAELA HASANOVIC

En ny hotbild har uppstått mot Stockholmspolisen.

Poliser i norra Stockholm uppmanas vara extra vaksamma mot personer som rör sig in och ut ur polisstationerna.

– Man har förstärkt säkerheten och ökat vaksamheten kring lokaler, fordon och anställda i poliskåren, säger Kjell Lindgren, presstalesperson hos polisen.

Stockholmspolisen genomför just nu en insats på grund av ökat hot mot organisationens "anställda, lokaler och fordon", skriver Aftonbladet.

Polisen är knapphändig med uppgifter, men bekräftar att hotbilden framför allt gäller norra Stockholm. En uppmaning ska ha gått ut till de anställda om extra vaksamhet kring parkerade bilar och personer som rör sig in och ut från polisstationer.

Insatsen sköts av en särskilt upprättad stab.

– Det stämmer att vi har kört i gång en kommendering, vi får se om vi kan lämna mer information framöver, säger Emil Andersson, chef för insatsen, till Aftonbladet.

Andersson bekräftar även för tidningen att hotbilden inte innebär någon fara för allmänheten.

Allmänheten inte i fara

Kjell Lindgren, presstalesperson på polisregion Stockholm, bekräftar uppgifterna:

– Vi har fått information. På vilket sätt och vad den innebär tänker jag naturligtvis inte berätta. Men det är i polisområde Nord som man har förstärkt säkerheten och ökat vaksamheten kring lokaler, fordon och anställda i poliskåren. Det är sådant som kan inträffa precis när som helst, även på andra ställen i vår region. Just nu är det polisområde Nord som är aktuellt.

Brukar ni berätta när ni höjer säkerheten?
– Nej, vi brukar inte berätta om vår egen säkerhet i normalfallet. Hur det här har kommit ut har jag ingen aning om och jag tänker inte bry mig om det.

Det kan finnas många olika anledningar till att polisen väljer att höja säkerheten, säger Lindgren:

– Det kan vara när vi har säkerhetsrättegångar, när vi har någon kontroversiell som ska upp i tingsrätten, när vi har något speciellt besök så höjer vi säkerheten av olika skäl och vid olika tillfällen. Du som ska besöka polishuset märker förmodligen ingen skillnad.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.