Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ohly satte sin son i friskola

Lars Ohly Foto: Roger Vikström

Expressen vill förtydliga att denna artikel är från mars, 2010. Nu sprids den på nytt i sociala medier.


Först dottern - nu sonen. Expressen kan i dag avslöja att Lars Ohlys son går i privatskola. Detta trots att Vänsterledaren vill förbjuda friskolor. - Lars är helt ointresserad av detta, säger Kristoffer Housset, pressekreterare hos Lars Ohly.

FAKTA

Dottern gick i privatskola


I valrörelsen 2006 avslöjade Affärsvärlden att Lars Ohlys dotter gick i privatskolan Fryshusets Gymnasium, trots att Vänsterledaren var starkt kritisk mot privatskolor. Avslöjandet skapade debatt och togs upp av flera andra medier. Lars Ohly försvarade sig med att det var hennes beslut.

I valrörelsen 2006 avslöjade tidningen Affärsvärlden att Lars Ohlys dotter gick i en privatskola, trots att Vänsterledaren är starkt kritisk mot friskolor. Dottern, som gick på Fryshusets fristående gymnasium i Stockholm, har nu gått ut gymnasiet.
Expressen kan i dag avslöja att Lars Ohlys son går i en privatskola. Han läser byggprogrammet på Nackademins Gymnasium, en friskola som ägs av riskkapitalbolagen Medströms Invest och Spinn Investment.

Vill förbjuda friskolor

- Han går på byggprogrammet på Nackademin, bekräftar Kristoffer Housset, pressekreterare hos Lars Ohly.
Om Lars Ohly fick bestämma hade Nackademin inte funnits. Vänsterpartiet vill nämligen förbjuda vinstdrivande skolor.
- Har ni hört så galet det är? I dag betalar vi in skattepengar för verksamheter som drivs i bolagsform, sa Vänsterledaren i sitt sommartal i Gnesta förra året.

"Sämre lärare"

När man läser vad Lars Ohly har skrivit om privatskolor kan det tyckas konstigt att han låter sin egen son gå i en friskola.
"Privata skolor har färre och sämre utbildade lärare förutom att de ofta saknar en mängd andra funktioner som är viktiga för att eleverna ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det är många föräldrar med mig som oroas över den kaosskola som håller på att skapas", skrev Vänster- ledaren Lars Ohly i Dagens Nyheter i slutet av 2007.

"Helt ointresserad"

Men han vill inte prata om varför hans son går i en privatskola - trots att han tycker att friskolorna är skadliga.
- Lars är helt ointresserad av det. Det får du fråga hans son i så fall, säger Kristoffer Housset.