Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ohly om snoppbilden: Jag bjuder på en tabbe

Lars Ohlys snoppbild i går är en världssuccé. Genom sociala medier och nyhetsmedier har tabben spridits runt i världen. Huvudpersonen tar uppståndelsen med ro.

"Jag bjuder gärna på att ha gjort en tabbe", skriver Vänsterpartiets ex-ledare i ett sms till Expressen.se.

Lars Ohly är på sommarledighet och skulle i går posta en bild av sin Liverpool-tatuering på vaden. Bilden delade han sedan med de tusentals personer som följer hans öppna konto på bilddelningstjänsten Instagram. Men oj då, till höger i bild råkade den tidigare vänsterledarens mer privata delar följa med.

Expressen.se rapporterade om händelsen i går, och publiceringen fick ringar på vattnet.

Lars Ohlys snoppbild på Instagram spred sig till medier långt utanför Sveriges gränser. Inte minst sedan den franska nyhetsbyrån AFP beslutade sig för att skriva om händelsen. Under rubriken "Swedish lawmaker bares all in social media gaffe", på svenska "Svensk lagstiftare visar allt i sociala medier-tabbe", spreds nyheten.

På Twitter och Instagram var bilden den stora snackisen och spreds som en löpeld.

I ett sms till Expressen.se kommenterar Lars Ohly själv uppståndelsen.

"Jag bjuder gärna på att ha gjort en tabbe, men det räcker att trenda en dag på Twitter".

Skapade Twittertrend

Men han bidrog inte bara till nyhetstexter. Under hashtaggen #vaden postade användare bilder på sina vader, oftast lite mer rumsrena, på sina egna vader som en parodi på Ohlys bild.

Själv valde Lars Ohly också Twitter för att berätta om händelsen. Expressen.se sökte honom under gårdagen, utan att nå fram. Men på Twitter skrev han:

" Ha ha, råkade visst lägga ut en bild på Instagram som visade mer än avsett. Nu åtgärdat".

När Expressen.se försöker nå honom även i dag blir det inte heller några uttömmande svar.

"Allt jag har att säga har jag sagt på Twitter :-)", skriver han i ett sms.

Nya följare av Ohlys Instagramkonto strömmade till efter bilden skrev ex-partiledaren själv, men några fler bilder av det slag som Ohly postade i går lär det inte bli.

"Oj vad många nya följare jag fått på Instagram i dag. (Och vad besvikna de kommer att bli)", skrev han i går.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.