Lars Ohly. Foto: Adam Ihse / Exponera
Lars Ohly. Foto: Adam Ihse / Exponera

Ohly missade debatt efter tågförsening

Publicerad
De stora tågförseningarna mellan Stockholm och Göteborg drabbade Lars Ohly.
Vänsterpartiets ledare missade en debatt på grund av strulet.
- Vi hoppas vara framme om 20 minuter, men det rullar så långsamt så man kan inte vara säker, säger en redan två timmar sen Lars Ohly till Expressen.se.
En kontaktledning som ramlade ner på spåret mellan Moholm och Väring i Västergötland vid 10-tiden orsakade stora problem i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg under söndagen.
Lars Ohly åkte från Stockholm klockan 10.10 för att komma i god tid till en debatt i Göteborg klockan 14.00.

Två timmar sen

Förseningarna gjorde att han klockan 15.50 fortfarande satt på tåget och rullade i sakta mak mot slutdestinationen.
– Vi hoppas vara framme om 20 minuter, men det rullar så långsamt så man kan inte vara säker, säger Lars Ohly till Expressen.se och fortsätter:
– Det blir en kort arbetsdag, fast jag skulle hellre varit där och gjort jobbet.
Lars Ohly anklagar regeringen för att inte ta de återkommande problemen på tillräckligt stort allvar.

Har eget ansvar

Det löfte som kom i vårbudgeten om 800 miljoner till Trafikverket räcker inte, menar han.
– Alla experter säger att det skulle behövas tre gånger så mycket. I vårt budgetförslag har vi lagt av de pengarna för att vi litar på experterna.
Lars Ohly har varit i rikspolitiken länge och tillstår att även han har ett ansvar för att det ser ut som det gör.
– Vi misslyckades med att satsa på en stor nybyggnation. Med en sådan skulle trycket på spåren minska och störningar skulle inte leda till lika allvarliga förseningar.
Blir det tåget hem från Göteborg?
– Det blir det, i morgon kväll. Vi får se om jag kommer fram i tid, säger Lars Ohly.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag