Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ofredanden anmälda på We Are Sthlm

Den första dagen av We Are Sthlm-festivalen resulterade i sex anmälningar om ofredanden.Foto: Alexander Tillheden/We Are Sthlm/ TT

Den första dagen av We Are Sthlm-festivalen resulterade i åtta anmälningar om ofredanden, uppger TT.

Enligt TV4 ska även ett bråk ha uppstått – där en person var beväpnad med järnrör.

– Det finns ingen stor händelse som är inrapporterad till mig, säger Pontus Sandulf, vid polisen till Aftonbladet.

TV 4:s reporter vittnar om en stökig kväll i Kungsträdgården där det bland annat varit nära slagsmål mellan olika killgäng på området. Polisen lyckades avstyra ett bråk där en person var beväpnad med järnrör.

– En första preliminär sammanställning är åtta anmälningar om sexuellt ofredande, sju fall av misshandel och en grov stöld, säger Karin Stanley vid polisen i Stockholm till TT.

Exakt vad övergreppen handlar om är ännu oklart, uppger TV4. Ingen person har gripits under kvällen.

Polisen säger till TV4 att detta är brott som är svåra att komma åt.

- Det är oftast i folkhavet det sker. Vi har ordningsvakter och poliser som cirkulerar men man står väldigt tätt och det är svårt att upptäcka, säger Towe Skjöld vid Stockholmspolisen.

Polisens ledningscentral hade sent i natt ingen information om anmälda sexövergrepp. Ingen svarar heller på polisens medienummer som man hänvisar till. Under morgonen kommer en sammanställning att ske, uppger ledningscentralen.