Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Offrens anhöriga: Flink ska inte ut

Mattias Flink i dag, med ryggen mot kameran. Foto: Scanpix
I dag avgörs Mattias Flinks framtid.
De anhöriga till offren i Falun ger sin syn på saken.
Sven Alkstål, pappa till Karin Alkstål, 22
"Jag har väldigt svårt att förstå att han kan vara ute om två år. Jag tror inte att han har förändrats. Han kan aldrig förstå hur vi anhöriga har lidit, även om han fått terapi. Det måste man uppleva. Jag tänker ständigt på Karin. Men jag hatar inte Flink, jag är snarare likgiltig, så länge han sitter där han sitter."

Ulla-Britt Bragstedt, mamma till Maths Bragstedt, 35
"Jag tycker att Mattias Flink borde få sitta minst sju år för varje offer. Han har kommit undan för lindrigt. Jag hatar honom inte – då blir livet för jobbigt. Men jag kommer aldrig att förlåta och jag hoppas innerligt att han inte får ett tidsbestämt straff. Vad är det som säger att han håller sig borta från spriten när han blir fri?"

Jan Österman, pappa till Jenny Österman, 22
"Det här med tidsbestämd straff känns förjävligt, det är tillräckligt jobbigt med alla permissioner. Han har förverkat sin rätt att vara ute bland männsikor. Jag bryr mig inte om han har förändrats. Jag ägnar honom inte en minut. Men jag vill att han sitter där – resten av livet. Vi får lida hela vår liv. Varför ska Mattias Flink lida mindre än vi?"

Yvone Jürgensen Lumila, mamma till Helle Jürgensen, 21
"Tanken att han sonat sitt brott är absurd. Han kan vara en mönsterfånge, men för mig är han en kallblodig mördare som tog mitt barn. Vi offer får inget tidsbestämt straff, vi får leva med det här livet ut. Och jag undrar vad som händer om han utsätts för provokationer utanför fängelset?"

John-Erik Mårdner, pappa till Lena Mårdner-Nilsson, 29
"Han kan inte räkna med någon förståelse från oss. Vi känner ett stort hat och kommer aldrig någonsin förlåta. Han är en kallblodig utbildad mördare som tog livet av sju oskyldiga offer. Hur kan en människa ta på sitt ansvar att han kan släppas fri om några år?"

Anhöriga till Johan Tollsten och Therese Danielsson har inte gått att nå för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!