Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Offren i terrorattacken hedras i Frankrike

– De blev offer i en förrådd guds namn, sa François Hollande i sitt tal. Foto: Francois Mori
– Det är mycket känslor. Jag känner en enorm tristhet för vad som hände vid musikklubben säger Manuel Rodriguez, 85 år som kommit till Invalides med en flagga. Foto: Kristofer Sandberg
Fransmännen har uppmanats att hänga upp franska flaggor. Foto: Bertrand Combaldieu
130 personer dog i terrorattackerna fredagen den 13 november. Foto: Bertrand Combaldieu

Under ett omfattande säkerhetspådrag hölls i dag en minnesstund i Paris för terrorns offer. Två veckor efter attacken där 130 personer dog.

Anhöriga till offren och överlevande efter attacken var på plats för att lyssna till bland andra president François Hollande som talar på Hôtel National des Invalides.

I Frankrike högtidlighålls i dag minnet av offren i terrorattackerna i Paris för två veckor sedan och president François Hollande har inför detta uppmanat medborgarna att pryda sina hem i den franska trikolorens färger.

Många har uppmärksammat uppmaningen och trikolorens färger har synt i allt från tv-kanaler till på tvättlinor.

Presidenten anlände i täten av en kortege för att närvara vid ceremonin där namnen på de 130 offren för IS under attentaten i Paris lästes upp.

– De blev offer i en förrådd guds namn, sa François Hollande i sitt tal.

Folktomt på gatorna

Gatorna runt Hôtel National des Invalides där ceremonin hölls var så gott som folktomma på grund av säkerheten kring minnesceremonin.

Både polis och militär kontrollerar samtliga personer. Bland annat använder polisen bombhundar för att öka säkerheten kring ceremonin. Extra insatta poliser står vid uppgången från tunnelbanan och runt hela Esplanade des Invalides, parken framför där minnesceremonin hålls.

"Det är mycket känslor"

Några fransmän går förbi med den franska flaggan.

– Det är mycket känslor. Jag känner en enorm tristhet för vad som hände vid musikklubben säger Manuel Rodriguez, 85 år som kommit till Invalides med en flagga.

– Det hade kunnat vara våra barn som befann sig där under attentatet.

– Jag ville komma hit till Invalides för att hylla offren. Det är viktigt att delta.