Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Officerare trakasserade – fick bara löneavdrag

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Löneavdrag blev enda följden för flera officerare som anmälts för sexuella trakasserier, skriver Aftonbladet.
Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Officerare inom Försvarsmakten har i flera fall trakasserat kvinnliga underordnade – med bara löneavdrag som följd.

Det skriver Aftonbladet.

– Utåt sett är det fina ord. Men på insidan är det ruttet, säger en källa till tidningen.

I december skickades 500 värnpliktiga hem från Ledningsregementet i Enköping efter det framkommit uppgifter om att de utsatts för allvarliga kränkningar.

Åklagare har sedan dess inlett en förundersökning mot två befäl.

På Försvarsmaktens hemsida går det att läsa att det råder nolltolerans mot ”kränkande särbehandling, trakasserier, sexuella trakasserier eller repressalier för den som anmäler eller påtalar brister”.

Men trots detta uppger flera källor för Aftonbladet att Försvarsmakten inte lever upp till budskapet. 

Bestraffas med löneavdrag

Tidningen har gått igenom de senaste tre årens anmälningar till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd (FPAN), och då hittat flera fall där officerare sexuellt trakasserat kvinnliga underordnade – med endast mindre löneavdrag som följd.

I ett fall, där fyra kvinnor anmält en officer för sexuella trakasserier, framkom det i utredningen att mannens beteende varit känt bland högre chefer.

Påföljden för mannen blev sju dagars löneavdrag, enligt Aftonbladet.

– Det är hårdare straff om man tar en liter bensin. Att kränka en annan medmänniska ses som mindre viktigt, säger Aida Alvinius, docent vid Försvarshögskolan, till tidningen.

I en skriftlig kommentar till Aftonbladet säger ÖB Micael Bydén:

”En disciplinpåföljd ses som allvarlig inom Försvarsmakten. Vad gäller besluten i FPAN förhåller de sig till arbetsrätt, och det är viktigt att det görs korrekta bedömningar. FPANs beslut om löneavdrag är ett av flera verktyg som en chef i myndigheten har att använda. Andra åtgärder kan vara att omplacera individer eller genomföra olika typer av utbildningar/samtal för att säkerställa att liknande incidenter inte upprepas. Chefer har ett ansvar att hantera situationerna på plats - ingen ska kränkas på sin arbetsplats”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.